Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 07.10.2010.

Promocija knjige 'Moramo razgovarati' Tanje Mravak otvara novu sezonu 'BOOKVICE'
Održava se
11.10.2010.

Nakon ljetne stanke, književni program Bookvica u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26/II) promocijom knjige "Moramo razgovarati" Tanje Mravak  sljedećega će ponedjeljka, 11. listopada, s početkom u 21 sat, zagaziti u treću sezonu postojanja.

U proteklih godinu i pol dana (od travnja 2009. godine) u klubu „Quasimodo" održano je 25 Bookvica, na kojima se publika imala priliku družiti s više od 40 autora i autorica. U Bookvici su dosad nastupili: Renato Baretić, Ante Tomić, Mislav Skračić, Davor Rostuhar, Jurica Pavičić, Mislav Pasini, Nebojša Lujanović, Paola Aljinović, Jadranka Tarle Bojović, Jasmina Žiljak, Miro Gavran, Tomislav Torjanac (i Yann Martel putem Skypea), Predrag Lucić, Boris Dežulović, Siniša Pavić, studentski časopis „The Split Mind" i njihovi gosti, Antonija Primorac, Marijo Glavaš, Ana Tomić, Franjo Janeš, Ivana Šojat-Kuči, Maja i Dijana Klarić, Irena Delonga, Daria Roić, Ivo Žanić, Slavoljub Stanković, Olja Savičević Ivančević, Borivoj Radaković, Arsen Oremović, Ognjen Sviličić, Krešimir Mišak.

Ciljevi programa su obogaćivanje kulturnog života grada Splita, približavanje književnosti širokoj publici, podrška postojećoj literarnoj produkciji te poticanje stvaranja novih književnih djela.


U mjesecu listopadu Bookvica će predstaviti troje gostiju:

            - 11.10.2010. - Tanju Mravak

            - 18.10.2010. - Vedranu Rudan

            - 25.10.2010. - Zlatka Lukića.

 
Najveća je novost u ovoj sezoni promjena dana održavanja Bookvice, koja će se od ovoga mjeseca održavati PONEDJELJKOM. Nadamo se da će se publika lako naviknuti na novi dan  i da će im Bookvica barem povremeno uljepšati početak tjedna.


U ponedjeljak 11. listopada 2010.  svoju će nam netom objavljenu zbirku priča "Moramo razgovarati" predstaviti Tanja Mravak, kojoj će moralnu podršku pružiti urednik u izdavačkoj kući "Algoritam" Kruno Lokotar.

Tanja Mravak rođena je 1974. godine u Sinju, a trenutačno živi u Splitu, gdje već deset godina radi u Centru za autizam. Osvojila je nagrade na nekoliko natječaja za kratku priču - Ekran priče, Pričigin, Prozak - a pripovijetke su joj uvrštene i u dva zbornika najboljih hrvatskih priča po izboru Jagne Pogačnik i Miljenka Jergovića. Objava zbirke "Moramo razgovarati" omogućena joj je upravo zahvaljujući osvajanju nagrade Prozak 2010.

Osim čitanja i razgovora s autoricom i urednikom, publiku kao i uvijek očekuje knjiga na dar i glazba po izboru gošće u nastavku večeri.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –