Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 11.12.2018.

Promocija knjige '(Ne)poznati Hrvati' Tomislava Matića
Održava se
11.12.2018. u 18h

Promocija knjige "(Ne)poznati Hrvati : 150 priča o zaboravljenim velikanima hrvatske prošlosti" autora Tomislava Matića (Mozaik knjiga, 2018) održat će se u utorak 11. prosinca u 18 sati u Knjižari Znanje u Zagrebu (Gajeva ulica 6).

Uz autora o knjizi će govoriti Hrvoje Kekez i Vid Jakša Opačić (urednik).
 
Ova je knjiga jedna velika zbirka biografija jer obrađuje stotinu pedeset osoba iz svih razdoblja hrvatske povijesti za koje je šira javnost na neki način čula, najčešće tako što je po njima nazvana neka ulica, ustanova ili nagrada, ali su joj unatoč tomu ostale relativno nepoznate. Riječ je o ljudima koji su se istaknuli svojim vještinama, znanjem, postignućima ili jednostavno time što su se našli na pravome mjestu u pravo vrijeme. Riječ je o osobama različitih vjeroispovijesti, političkih uvjerenja, pa i narodnosti. Brojne najvažnije osobe hrvatske povijesti uopće nisu etnički Hrvati – među njima ima Nijemaca, Slovenaca, iznenađujuće mnogo Čeha, Srba … Svima im je zajedničko to što su na neki način pridonijeli razvoju Hrvatske. 

Tomislav Matić

(Ne)poznati Hrvati

  • Mozaik knjiga 09/2018.
  • 320 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531424103
  • Cijena 297.00 kn

Knjiga '(Ne)poznati Hrvati' velika je zbirka biografija jer obrađuje stotinu pedeset osoba iz svih razdoblja hrvatske povijesti za koje je šira javnost na neki način čula, najčešće zato što je po njima nazvana neka ulica, ustanova ili nagrada, ali su joj unatoč tomu ostale relativno nepoznate. Riječ je o ljudima koji su se istaknuli svojim vještinama, znanjem, postignućima... bez obzira bile one etnički Hrvati ili osobe drugih nacionalnosti.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –