Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 02.12.2019.

Promocija knjige 'Nismo same', zbirke intimnih ispovijesti žena oboljelih od raka
Održava se
03.12.2019. u 19:30h

Promocija knjige "Nismo same", zbirke intimnih ispovijesti žena oboljelih od raka, njihovih partnera, članova obitelji i prijatelja, koju je priredila Ivana Kalogjera (Profil, 2019), održat će se u knjižari Hoću knjigu Megastore (Bogovićeva 7), u utorak, 3. prosinca, u 19,30 sati. 

O knjizi će govoriti Ivana Kalogjera, Goranka Perc, dopredsjednica udruge Nismo same i jedna od autorica, te urednica Adriana Piteša.

Ulomke će čitati Jelena Miholjević

"Kada su mi prije nešto više od četiri godine liječnici rekli da bolujem od raka dojke, danima sam bjesomučno pretraživala internet u potrazi za pričama i savjetima osoba koje su preživjele dijagnozu maligne bolesti od koje se većini ljudi ledi krv u žilama. A onda sam te priče odlučila prikupiti sama“, ističe u svojem predgovoru Ivana Kalogjera koja je u protekle četiri godine na portalu Nismo same dosad objavila više od 150 inspirativnih priča u kojima se govori o iskustvu maligne bolesti, ali i tabuima koji se uz nju još uvijek vezuju. U zbirku "Nismo same" uvrštena je 41 priča.

Novinarka Ivana Kalogjera osnivačica je udruge i portala Nismo same za informiranje i podršku ženama koje su se liječile ili se još liječe od raka. Udruga je pokrenula i projekt Nisi sama – ideš s nama!, novu socijalnu uslugu kojoj je cilj osigurati ženama oboljelima od malignih bolesti koje se liječe u zagrebačkim bolnicama besplatan prijevoz taksijem. Paralelno sa Zakladom Solidarna razvija specijalizirani volonterski program podrške ženama koje se liječe u obavljanju kućanskih poslova i brizi za djecu i obitelj. Dobitnica je Nagrade Vesna Andrijević Matovac za 2017., a riječ je o nagradi koja se dodjeljuje osobi koja je tijekom protekle godine svojim osobnim djelovanjem značajno pridonijela afirmaciji borbe protiv raka dojke u svojoj zajednici, afirmaciji prevencije ove zloćudne bolesti ili podizanju kvalitete života oboljelih.

Nismo same

  • Profil 11/2019.
  • 232 str., meki uvez
  • ISBN 9789533137230
  • Cijena 99.00 kn

'Nismo same' zbirka je intimnih ispovijesti žena oboljelih od raka, njihovih partnera, članova obitelji i prijatelja. Neke će vas od ovih priča rastužiti, neke će vas nasmijati, spoznaja da nekih od autorica više nema s nama mogla bi vas i rasplakati. No sve je to život. Sve su to životne okolnosti za koje svi mislimo kako se događaju nekim drugim ljudima i da se nikada neće dogoditi nama. Knjigu je priredila Ivana Kalogjera.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –