Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 24.09.2008.

Promocija knjige 'Odlično je baviti se kriminalom' Nenada Stipanića
Održava se
25.09.2008.

Promociju i potpisivanje knjige "Odlično je baviti se kriminalom" Nenada Stipanića, održat će se u Novinarskom domu u Zagrebu, 25. rujna 2008. u 19:30 sati.

Uz Nenada Stipanića promociji će nazočiti glavni urednik biblioteke KaLibar, Kruno Lokotar te Vlado Bulić i Gordan Nuhanović.

Bivši boksač, škverski varioc, redar, jednokratni privatni istražitelj i kratkotrajni suvlasnik antikvarijata (?!), u svojim pričama, govori o desetljeću za koje svi mislimo da ga i te kako dobro poznajemo. Baveći se tim zanimanjima, upoznao je specifičan milje i odlučio napisati knjigu u prvom licu, koja će djelovati i realistično, i brutalno, i groteskno.

Ispovijest literarnog junaka koji iz maloljetnog provincijskog luzera prerasta u punoljetnog, sve nasilnijeg, urešena krokijima iz kriminalnog miljea (među kojima ima i takvih da se i ćelavima kosa digne na glavi!), iz dana u dan pretvara se u referentnu točku opisivanja tog nesretnog desetljeća u kojemu su mnogi gubili sve što su imali, ili stjecali sve što nikad ne bi zaslužili. (Renato Baretić)

Nenad Stipanić (Senj, 1973.) radio je kao fizički radnik, izbacivač po diskotekama i kasinima, zaštitar i tjelohranitelj, a kraće vrijeme je bio i vlasnik antikvarijata. Objavio je knjigu priča “Sprinteri u labirintu” (Naklada MD, 2005.), priče iz te zbirke i objavljivane po periodici su uvrštavane u razne preglede, antologije i zbornike, dok su mu kriminalističke radio-drame izvođene na Hrvatskom radiju.
Bavi se i pisanjem scenarija.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –