Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 11.05.2015.

Promocija knjige 'Pax Americana na Jadranu i Balkanu' Vjekoslava Perice
Održava se
13.05.2015. u 16h

Promocija knjige "Pax Americana na Jadranu i Balkanu: Mirovne misije SAD-a prema međunarodnoj historiografiji, popularnoj kulturi i kulturi sjećanja, 1919.-2014." autora Vjekoslava Perice održat će se u srijedu 13. svibnja u sklopu festivala povijesti – Kliofest u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, s početkom u 16 sati.

Knjigu u izdanju Algoritma, predstavit će Vjekoslav Perica, Kruno Lokotar, Dragan Markovina, Francesca Rolandi i Ivo Žanić.

Knjiga Vjekoslava Perice "Pax Americana na Jadranu i Balkanu" vjerojatno je posljednja knjiga objavljena povodom 100-godišnjice početka Prvog svjetskog rata, a po svojim tezama i implikacijama vjerojatno i najdalekosežnija.

Knjiga je u našoj historiografiji inovativna i po metodama koje provodi i po opsegu građe koju obuhvaća, a sve sa ciljem da se istraži povijest američkih intervencija na Jadranu i Balkanu u posljednjih sto godina, dakle, tijekom razdoblja u kojemu se SAD pojavio i nametnuo kao nov imperij, pa potom i dominantna svjetska sila.

Vjekoslav Perica

Pax Americana na Jadranu i Balkanu : Mirovne misije SAD-a prema međunarodnoj historiografiji, popularnoj kulturi i kulturi sjećanja, 1919.-2014.

  • Algoritam 05/2015.
  • 352 str., meki uvez
  • ISBN 9789533168333
  • Cijena 149.00 kn

Knjiga Vjekoslava Perice 'Pax Americana istražuje povijest američkih intervencija na Jadranu i Balkanu u posljednjih sto godina, dakle, tijekom razdoblja u kojemu se SAD pojavio i nametnuo kao nov imperij, pa potom i dominantna svjetska sila.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –