Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 17.09.2019.

Promocija knjige 'Portret Che Guevare' Zlatka Krilića
Održava se
20.09.2019. u 18h

Promocija knjige „Portret Che Guevare“" autora Zlatka Krilića (Mozaik knjiga, 2019) održat će se u petak 20. rujna s početkom u 18 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva ulica 5).

Zbirka priča „Portret Che Guevare“ prvo je djelo nakon sedamnaest godina književne šutnje Zlatka Krilića. Nastala je za vrijeme autorova dužeg boravka na Kubi 2015. godine, još dok je Fidel Castro bio živ, a ubrzane promjene tek su počinjale.

Sve su priče napisane u prvom licu jednine, a mijenjaju se pripovjedači. U nekima je to sam autor, šezdesetogodišnjak koji traga za mjestom najsličnijem mjestu njegova mladenaštva, kao i za prividom mladosti u zagrljaju mladih Kubanki, te pokušava shvatiti sebe u kontekstu nedavnog zahvata na srcu i rastave braka. U drugima su pripovjedači marginalci kubanskog društva čiji životi zrcale to društvo, nedavnu povijest i promjene koje se u njemu događaju. Knjiga je pisana jednostavnim, lako čitljivim stilom, no iako ponekad mami osmijeh, ostavlja gorak okus, jer ne prikazuje Kubu onakvom kakvom je najčešće opisuju – kao zemlju divne klime i sretnih, raspjevanih ljudi koje lako ponese ritam – nego kao zemlju s namještenim, lažnim osmijehom za turiste, osmijehom iza kojeg se krije istinska glad i patnja pojedinaca.

Na promociji sudjeluju:

Zlatko Krilić, autor, Antun Pavešković, književni kritičar, Andrea Divić, urednica portala CRO kultura i Goran Grgić, kazališni, televizijski i filmski glumac.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –