Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 11.09.2009.

Promocija knjige 'Skitač na valovima' Berislava Lončarevića
Održava se
15.09.2009.

Promocija knjige "Skitač na valovima" Berislava Lončarevića (Profil international, 2009) održat će se u utorak, 15. rujna 2009. u 19 sati u knjižari Profil Megastore u Zagrebu (Bogovićeva 7).

Uz autora, o knjizi će govoriti Sebastijan Fleiss, Aleksandra Denić i urednik knjige Josip Antić. Ulomke čita Vesna Pisarović, a promociju vodi Ivica Prtenjača.

O knjizi:

Dignuti se na val i na njegovoj energiji, uz pomoć zakona fizike kojima smo od srednje škole zaboravili nazive, krenuti na put pokušali su mnogi. Berislav je među onima koji su otišli najdalje: kao surfer, s daskom pod rukom u potrazi za velikim valovima, učinio je krug oko svijeta i vratio se na Bali, otok koji je zajedno s Alex (suputnicom i autoricom fotografija) učinio svojim domom i središnjom centripetalnom silom vrtnje ove knjige.

S osmišljene skitinje preko mitskih mjesta surferske subkulture Bero je donio knjigu koja istodobno i putopis, pun stvarnih ljudi, valova i zbivanja, ali i bajka, ako se tako može nazvati ono fino iracionalno tkanje u koje se upliću Istok i Zapad, tehnika hvatanja valova i strpljivo umijeće njihova čekanja, ljubavni zanos i rezignacija uzrokovana razilaženjem sa svijetom koji odlazi u drugom smjeru.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –