Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 07.04.2009.

Promocija knjige Velimira Sriće 'Život kao igra'
Održava se
09.04.2009.

U velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu (Perkovčeva 2) u četvrtak, 9. travnja, s početkom u 18 sati, održat će se promocija nove knjige Velimira Sriće "Život kao igra" (Algoritam, 2009).

Na promociji će govoriti:

Velimir Srića, autor knjige "Život kao igra"
Dr. Dubravko Radošević, izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske
Neven Antičević, glavni urednik u Algoritmu.

"Ova je knjiga prije svega napisana zbog moje četvero djece. Trudio sam se biti prisutan u njihovu odgoju, voleći ih, igrajući se s njima, izmišljajući priče prije spavanja, podržavajući, usmjeravajući, pomažući im da odrastu i nađu svoje mjesto pod suncem. Svako od njih u nekoj mi je fazi života postavilo pitanje na koje nisam znao odgovoriti: Zašto živimo? Koji je smisao našeg postojanja?

Mogao sam ih tješiti religijskim idejama, citirati filozofe, nabacivati fraze uličnih mudraca. No ja sam agnostik, filozofiju smatram nerazumljivim tumačenjem nerješivih problema i ne vjerujem onima koji misle da sve znaju. Najbolje što sam mogao bilo je prepričati im crtani film u kojem profesor Baltazar, želeći pomoći mladom sugrađaninu, iz svojeg čarobnog automata "iscijedi" knjigu njegova životnog uspjeha.

Kad ovaj otvori knjigu, začuđeno je pogleda i reče Baltazaru: Ali stranice su potpuno prazne. Tako je, odgovori pametni profesor, knjigu svojeg životnog uspjeha svatko mora ispisati sam."

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –