Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 30.11.2005.

Promocija nove knjige edicije Katapult
Održava se
01.12.2005.

Pozivaju se svi zainteresirani da dođu na promociju "Kvadratnog alfabeta", prvog romana mladog autora Marka Tokića, kao i edicije za mlade autore Katapult koja će se održati u četvrtak 1. prosinca 2005. s početkom u 20 sati u Skalinadi u Voloskom.

"Kvadratni alfabet je romaneskni prvijenac Marka Tokića nastao 2002. godine. Glavni lik romana, stanoviti X, nosilac je radnje smješten u simetričnu, parnu kompoziciju romana sastavljenu od četiri dijela koji simboliziraju četiri godišnja doba. (...) Kvadratni alfabet je priča o ljudskoj utvari koja naizmjeničnošću svojih polova nekad biva više ljudskijom, a nekad više utvarom. Ovaj Kafkin potomak, X, istovremeno pulsira između stvarnoga i nestvarnoga. (...) Čitati ovaj roman znači osvještavati početak, razvoj i kraj istovremeno, a uz to pratiti kompoziciju, jezik, stil i sadržajnu nakanu."
Iz osvrta Ankice Čakardić

Marko Tokić je rođen 06. 10. 1977. u Kutini. Završio osnovnu i srednju školu u Kutini. Maturirao 1996. godine te u istoj upisao studij šumarstva te preselio u Zagreb gdje živi i danas. Na trećoj godini šumarstva Kafkin roman "Zamak" ostavio je na njega ogroman utjecaj. Nakon toga se upoznaje s osnovama istočnjačkih nauka, a sve ga to udaljuje od uzgoja i iskorištavanja šuma. Na koncu, 2001. godine (kada započinje i završava pisati "Kvadratni Alfabet") upisuje filozofiju i sociologiju (Studia Croatica), te paralelno pri Centru za Kulturu polazi radionicu likovnoga opismenjivanja, pod vodstvom prof. dr. Jadranke Damjanov (tu se upoznaje s teorijom likovnih počela i načela). Diplomirao je 2005. Trenutno je zaposlen u privatnoj gimnaziji Benedikta Kotruljevića u Zagrebu, te, također, kao izvanjski suradnik u nastavi na Hrvatskim Studijima drži seminare za studente iz kolegija Kulturna antropologija II.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –