Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 29.10.2010.

Promocija nove knjige iz ciklusa Zvonki cedar ruski - Anasta
Održava se
30.10.2010.

Promocija nove, desete i posljednje knjige iz ciklusa "Zvonki cedar ruski" Vladimira Megrea – "Anasta" (Amrita, 2010) održat će se u subotu 30. listopada 2010. s početkom u 18 sati u prostorijama u Tkalčićevoj ulici 33 u Zagrebu (dvorana I kat).

Knjigu će predstaviti prevoditeljica Andreja Varoščić-Austin.

O knjizi:

Nova knjiga "Anasta“, Vladimira Megrea, zaokružuje ciklus „Zvonki cedar ruski“. Knjiga nosi naslov po imenu Anastazijine kćeri Anaste. To je deseta knjiga ciklusa. Deseta je stoga što devetu knjigu, prema riječima autora, pišu osnivači imanja na „rodnoj zemlji“, živim slovima, na živoj zemlji.

Za Anastaziju tri najvažnije riječi Zakona Svemira glase: „usavršavati životnu sredinu“. Čovjek treba usavršavati svoju životnu sredinu da može postati savršeniji od stvoritelja. Anastazijina je poruka da čovjek može doista preosmisliti svoj život i postati vječan. On treba uravnotežiti u sebi antirazum i razum. Dvije su suprotnosti slikovito predstavljene u liku crnokosog („antirazum“) i svjetlokosog („razum“) mladića. Oni nose ne samo pečat raznolikosti i suprotnosti samoga ljudskoga bića nego i dijele sudbinu čovjeka našega doba – čovjeka na pragu katastrofe planetarnih razmjera.

Priča o Anasti razotkriva stvarnu sliku današnjega svijeta, čovječanstva, duboko zahvaćenog virusom „antirazuma“. Vladimir Megre nudi rješenje izlaska iz krize – stvaranjem imanja na „rodnoj zemlji“, koje će nas zaštititi od negativnosti izvana. Poruka je knjige dublja: načinom življenja prema programu što ga je predstavila Anastazija, pridružit ćemo se udruženim glasovima iz cijeloga svijeta, i očuvati naš svijet od katastrofe planetarnih razmjera.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –