Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 25.09.2013.

Promocija nove knjige Rujana Jeger 'Bez dlake na jeziku'
Održava se
27.09.2013.

Rujana Jeger objavila je novu knjigu znakovitog naziva "Bez dlake na jeziku : O psima i ljudima" u kojoj nudi svoje vrlo osobno i autobiografsko viđenje jednog od najdugovječnijih partnerskih odnosa na Zemlji. Onog između čovjeka i psa.

Prema nekim novijim teorijama, psi su s nama otprilike 30 000 godina. Mogli bismo reći da je to ne samo najduža kooperacija, partnerstvo i simbioza nego i uzajamni emotivni odnos između dviju vrsta visokointeligentnih sisavaca na ovome planetu, piše u svojoj novoj knjizi Rujana.

A priču o knjizi, Rujani i njezinim psima (redom: Mark, Poli, Kiki, Charlie, Chili, Liza i Joy), te o brojinim sočnim temama o kojima piše u knjizi možete čuti iz prve ruke, u petak 27. rujna u 19,30 sati Atriju Arheološkog muzeja u Zagrebu (Trg N. Š. Zrinskog 19).

Knjigu će predstaviti:

Kristijan Vujičić (urednik knjige), Boris Pirkić, Alemka Lisinski i Rujana Jeger.

Psi su dobrodošli!

Rujana Jeger rođena je 1968. u Zagrebu, a do 1975. se panično bojala pasa. Nakon što je prevladala taj strah, u njezin su život ušli što redom, što čoporativno: Mark, Poli, Kiki, Charlie, Chili, Liza i Joy. Književne referencije stekla je kao autorica romana "Darkroom" te triju zbirki kolumni: "Posve osobno", "Opsjednuta" i "Hod po rubu". Kada ne piše ili čita, trčkara sa psima po parkovima i nasadima grada Zagreba. Živi sa suprugom koji je donekle uspješno sprječava u tome da od kuće napravi zoološki vrt. Za sada.

Pročitajte izbor iz svih poglavlja u knjizi, koji je za naš portal priredila Rujana Jeger : Bez dlake na jeziku

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –