Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: S.V. - MV • 22.08.2014.

Promocija novog suvremenog slovensko-hrvatskog (i obratno) rječnika
Održava se
26.08.2014.

U restoranu Muzej, unutar Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, održat će se 26. kolovoza u 18 sati promocija knjige "Veliki suvremeni slovensko-hrvatski i hrvatsko-slovenski rječnik".


Ovaj projekt koji je krajem svibnja izašao iz tiska prvi je rječnik toga opsega i važnosti na ovome području, još od rječnika Janka Jurančića iz 1981. godine. Rječnik je zasnovan na suvremenom slovenskom i hrvatskom jeziku. Temelji se ponajprije na pojmovima iz svakodnevne komunikacije izvornih govornika, pa predstavlja presjek živoga slovenskog i hrvatskog jezika, a brojna značenja, sinonimi i antonimi obogaćeni su primjerima.

Uz urednicu Aleksandru Stellu Škec, knjigu će promovirati autorica dr. sc. Anita Peti-Stantić, profesorica i predstojnica Katedre za slovenski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.


"Veliki suvremeni slovensko-hrvatski i hrvatsko-slovenski rječnik" zasigurno će zadovoljiti potrebe i akademske zajednice i svih onih koji uče slovenski i hrvatski na drugim razinama, ojačati međudržavnu suradnju i zajedništvo dvaju najbližih susjeda.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –