Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

S.V. - MV ×

Vijest • 29.08.2014.

Tportalova književna nagrada - u konkurenciji 49 romana

Tportal.hr je sedmi put zaredom raspisao natječaj za književnu nagradu roman@tportal.hr koja će autoru ili autorici najboljeg hrvatskog romana donijeti vrijednu nagradu u iznosu od 50 tisuća kuna.Književna nagrada roman@tportal.hr bit će dodijeljena za najbolji hrvatski roman objavljen u 2013. godini.
Najava • 30.08.2014.

Izložba crteža i slika prema književnim motivima

U subotu, 30. kolovoza, u Studiju Moderne galerije "Josip Račić" u Zagrebu, kao popratni program Festival svjetske književnosti, otvorenje je izložbe crteža i slika prema književnim motivima, Na izložbi će publika imati priliku vidjeti radove renominiranih domaćih likovnih umjetnika.
Vijest • 26.08.2014.

Perspektive suvremene komparatistike : Sociologija književnosti

Klub studenata komparativne književnosti "K." poziva na regionalnu studentsku konferenciju "„Perspektive suvremene komparatistike: Sociologija književnosti" koja će se održati od 28. studenog do 1. prosinca na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Vijest • 26.08.2014.

Natječaj za književnu nagradu

Društvo hrvatskih književnika u Zagrebu i Istarski ogranak DHK raspisuju Natječaj za književnu nagradu "Zvane Črnja" koja se dodjeljuje za najbolju hrvatsku knjigu eseja i sastoji se od plakete i novčanog iznosa.
Vijest • 25.08.2014.

2. Fališ, Festival alternative i ljevice

Od 3. do 6.rujna u Šibeniku će, u sklopu Festivala alternative i ljevice boraviti najveća intelektualna krema svijeta. Najzvučnije ime 2. FALIŠ-a svakako je časna sestra, ljevičarka Teresa Forcades. Osim sestre Terese, u Šibenik stižu pisac i filozof Andrej Nikolaidis, bivši nogometaš koji danas piše pjesme i eseje Ivan Ergić, kao i jedan od osnivača Subversive festivala, filozof Srećko Horvat.
Vijest • 20.08.2014.

14. međunarodni književni susreti Cum Grano Salis

Od 4. do 6. rujna 2014. godine, u Tuzli će se održati 14. međunarodni književni susreti Cum Grano Salis. Posljednjeg dana susreta, 6. rujna, na velikoj svečanosti u Tuzli bit će proglašen najbolji roman za 2013. godinu, objavljen u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori.
Vijest • 19.08.2014.

Objavljena nova knjiga Nikole Kraljića 'OLEANDAR – nove pjesme'

U Nakladi LUKOM, uz potporu Općine Omišalj, upravo je izašla nova zbirka pjesma Nikole Kraljića naslovljena "OLEANDAR – nove pjesme". Knjiga je izvorna zbirka pjesama i poetske proze toga pjesnika, rođenoga i cjelokupnim umjetničkim opusom inspiriranoga i vezanoga uz Omišalj i otok Krk.
Vijest • 19.08.2014.

Beč - Jedan grad. Jedna knjiga

U okviru bečke akcije pod nazivom "Jedan grad. Jedna knjiga" koja je pokrenuta još 2002. godine s ciljem promicanja važnosti čitanja svi će zainteresirani građani Beča od 24. studenog u bečkim knjižnicama, knjižarama i školama moći preuzeti svoj besplatan primjerak romana "Zajedno, to je sve" francuske autorice Anne Gavalda.