Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

S.V. - MV ×

Vijest • 16.07.2014.

Pisci na Dubrovačkim ljetnim igrama

Projekt "Pisci na Igrama" tradicionalna je priredba Dubrovačkih ljetnih igara, koju organiziraju Dubrovačke ljetne igre i Hrvatsko društvo pisaca. Ove je godine naziv projekta, čija je autorica Mani Gotovac, "Pijesak dokle ti oko seže", prema prvoj rečenici romana Ocean more, talijanskog pisca Alessandra Baricca. U programu "Pisci na Igrama" bit će predstavljeni ulomci iz djela Ive Brešana, Arsena Dedića i...
Link • 11.07.2014.

Magazin Gradske knjižnice Rijeka

GK Rijeka objavljuje online Magazin koji funkcionira kao web stranica posvećena čitateljima svih generacija i svakog ukusa. Od razgovora, preko kritika i tema do preporuka, čitatelj na ovom portalu može naći sve, bilo da je riječ o književnosti, stripu ili slikovnicama.
Najava • 10.07.2014.

Završno izvlačenje dobitnika nagradne ankete KGZ-a i Frakture

U vrtu Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice u Zagrebu, Starčevićev trg 4, 10. srpnja 2014. godine održat će se završno izvlačenje dobitnika koji su sudjelovali u nagradnoj anketi provedenoj tijekom lipnja u gradskim knjižnicama. Anketu je organizirala nakladnička kuća Fraktura u suradnji s knjižnicama grada Zagreba.
Vijest • 09.07.2014.

Nagrada 'Vicko Andrić' za životno djelo akademiku Nenadu Cambiju

Nagrada "Vicko Andrić" dodijeljena je akademiku Nenadu Cambiju za životno djelo, jer je svojim izvanrednim doprinosom i radom na zaštiti kulturne baštine obilježio vrijeme u kojem je djelovao. Ostale nagrade dobili su arhitekti Maja Gorijanc Čumbrek i Mladen Perušić te KUD Oštrc.
Vijest • 04.07.2014.

Knjiga Lane Derkač objavljena na arapskom jeziku

Knjiga pjesama Lane Derkač 'Tko je postrojio nebodere' objavljena je u Tunisu u prijevodu na arapski jezik u Ediciji Badaoui. Knjigu je u preveo, dodajući joj još dvadeset novijih autoričinih pjesama, Benaissa Bouhmala, teoretičar književnosti, antologičar i prevoditelj iz Maroka.