Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

S.V. - MV ×

E-Knjiga • 25.07.2014.

NSK u Zagrebu nabavila skener za digitalizaciju knjiga

Kako bi se prevladao nedostatak primjerene opreme te ubrzala digitalizacija knjižne građe, u desetoj godini programa digitalizacije knjižnične građe u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu nabavljen je novi skener. U tijeku je postupak testiranja nabavljene opreme, a na internetskim stranicama Knjižnice uskoro će biti dostupne dodatne pojedinosti o skeneru, kao i cjenik za vanjske korisnike.
Najava • 01.09.2014.

Natječaj za dodjelu Nagrade Anđelko Novaković

Uz 10. obljetnicu od smrti pjesnika, esejista i književnog kritičara Anđelka Novakovića, Zaklada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu raspisuje natječaj za dodjelu nagrade "Anđelko Novaković" za neobjavljenu zbirku pjesama.
Najava • 24.07.2014.

Predstavljanje knjige 'Hrvatska - nacija kulture' Ive Hraste-Sočo

U četvrtak 24. srpnja, u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu, a u sklopu 60. splitskog ljeta, bit će predstavljena knjiga dr.sc. Ive Hraste-Sočo "Hrvatska - nacija kulture". Knjigu će predstavljati prof.dr.sc. Petar Selem, prof.dr.sc. Hana Breko Kustura i mr.sc. Eugenia Ehgartner.
Najava • 28.07.2014.

Predstavljanje knjige 'Jato' čileanskog pisca Nicolása Pobletea

U ponedjeljak 28. srpnja 2014. u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu održat će se predstavljanje knjige "Jato" čileanskog pisca Nicolása Pobletea, u nakladi Edicije Božičević.
Vijest • 23.07.2014.

Izašao novi broj Književne smotre

Izašao je novi broj časopisa za svjetsku književnost "Knjizevna smotra". Svezak je u cijelosti posvećen fenomenu 90-ih godina prošloga stoljeća, senzibilitetu vremena i karakterističnim pojavama svjetske scene.
Vijest • 17.07.2014.

CKP-ova ljetna škola pisanja 2014.

Ljetna škola pisanja održat će se od 24. do 31. kolovoza u Petehovcu, na brdu iznad Delnica, u malom idiličnom domu koji će nam pružiti savršenu infrastrukturu za održavanje radionica, večernje književne programe i druženja. Ovogodišnja ljetna škola pisanja nudi bogat izbor radionica i raznolik književno-zabavni program.
Vijest • 17.07.2014.

Hrvatski pisci na stranim jezicima

U srijedu 17. srpnja, u 12 sati održala se u knjižarsko-galerijskom centru "Fadil Hadžić" u Ilici 13 konferencija za novinare u sklopu izlaska 3. kola V.B.Z-ove biblioteke "Hrvatski pisci na stranim jezicima". Na konferecniji su govorili Zoran Simić i Drago Glamuzina, te autori Srećko Horvat, Predrag Matvejević i Branislav Glumac.
Najava • 20.07.2014.

Dodjela nagrada za najbolji sonet na Petrarca Festu

U Galeriji SC (Savska 25, Zagreb), u nedjelju 20. srpnja u 19 sati održat će se dosjela nagrada za najbolji sonet Petrarca Festa. Program će voditi Karlo Došen, sonete će čitajti Sara Stanić i Luka Bulović, a na renesansnoj lutnji nastupat će Igor Paro.