Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

E-Knjiga ×

E-Knjiga • 15.09.2014.

Besplatne elektroničke knjige : Morris, De Cleyre, Peović Vuković

U okviru projekta Besplatne elektroničke knjige objavljena su tri nova reizdanja: utopijski roman 'Vijesti iz Nigdine' Williama Morrisa, u prijevodu Dinka Telećana, zbirka anarhističkih eseja 'Direktna akcija' Voltairine de Cleyre, u prijevodu Biljane Romić, te knjiga medioloških studija 'Mediji i kultura : Ideologija medija nakon decentralizacije' Katarine Peović Vuković.
E-Knjiga • 12.09.2014.

Ri-e-knjiga : objavljene elektroničke knjige riječkih autora!

Zahvaljujući potpori Odjela za kulturu Grada Rijeke, u sklopu projekta 'Ri-e-knjiga' objavljeno je devet e-knjiga recentnih riječkih autora, i jednog klasika. Objavljeni su naslovi Nataše Kovaljev-Opačić, Ane Lukšić, Ingrid Divković, Željka Maurovića, Milana Zagorca, Zorana Krušvara, a po prvi su put priređene i u e-formatu objavljene sve pripovijetke Janka Polića Kamova.
E-Knjiga • 06.08.2014.

Stručni skup povodom 10. obljetnice Hrvatskog arhiva weba

Povodom obilježavanja 10 godina arhiviranja weba u Hrvatskoj, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizira Stručni skup povodom 10. obljetnice Hrvatskog arhiva weba. Skup će se održati u Zagrebu, 26. rujna 2014.
E-Knjiga • 25.07.2014.

NSK u Zagrebu nabavila skener za digitalizaciju knjiga

Kako bi se prevladao nedostatak primjerene opreme te ubrzala digitalizacija knjižne građe, u desetoj godini programa digitalizacije knjižnične građe u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu nabavljen je novi skener. U tijeku je postupak testiranja nabavljene opreme, a na internetskim stranicama Knjižnice uskoro će biti dostupne dodatne pojedinosti o skeneru, kao i cjenik za vanjske korisnike.
E-Knjiga • 20.05.2014.

Novo na e-Lektirama: Goetheove 'Patnje mladoga Werthera' i Kafkin 'Preobražaj'

Na obrazovnom portalu eLektire objavljene su još dvije nove elektroničke knjige s popisa lektire za ovogodišnju državnu maturu: Goetheove "Patnje mladoga Werthera" i Kafkin "Preobražaj". Tako je sada od devet djela na popisu za osnovnu razinu ispita na eLektirama dostupno osam, a od 15 djela za višu razinu 11! Projekt eLektire od 2009. godine realiziraju Bulaja naklada i CARNet.
E-Knjiga • 04.03.2014.

Glasajte za najbolju priču prvog Tookbook Storytellinga!

Podsjetimo se: Tookbook je u suradnji sa književnikom, novinarom i scenaristom Velimirom Grgićem osmislio ciklus događanja "Tookbook Storytelling". Trenutno na portalu Objavipriču.com možete pročitati sve priče koje su nastupile na prvom Tookbook Storytelling Eventu održanom na Valentinovo u Muzeju prekinutih veza. Dodatno, svi nastupi se snimaju i možeti ih pogledati (i dati svoj glas) na video platformi...
E-Knjiga • 30.01.2014.

Nova hrvatska digitalna izdanja za e-knjigoljupce

Posljednjih smo dana postali bogatiji za nekoliko elektroničkih izdanja knjiga hrvatskih autora i možemo reći da se, unatoč nepovoljnim uvjetima za razvoj e-knjige i e-nakladništva, zahvaljujući entuzijazmu pojedinaca svako malo dogode neke pozitivne, dobre stvari, i nadamo se da će barem neki od vas posegnuti za ovomjesečnim e-novitetima, tim više što su - besplatni!
E-Knjiga • 29.01.2014.

Bečke knjižnice posudile pola milijuna e-knjiga

Bečke su knjižnice u protekloj godini posudile čak 500.000 e-knjiga. Ponuda digitalnih knjiga u bečkim je gradskim knjižnicama uvedena 2010. godine, a do danas je nabavljeno 30.000 elektronskih knjiga i časopisa. Dakle, mjesečno se u prosjeku nabavlja 600 novih digitalnih knjiga.