Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
E-Knjiga • Piše: S.V. - MV • 06.08.2014.

Stručni skup povodom 10. obljetnice Hrvatskog arhiva weba
Održava se
26.09.2014.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizira Stručni skup povodom 10. obljetnice Hrvatskog arhiva weba. Skup će se održati u Zagrebu, 26. rujna 2014.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu prepoznala je kao dijelom svoje temeljne djelatnosti  prikupljanje i čuvanje sadržaja s interneta koji predstavljaju dio hrvatske nacionalne baštine i upotpunjuju nacionalnu zbirku sadržajima vrijednim u znanstvenom i kulturološkom smislu. Sustav za prikupljanje i čuvanja sadržaja s interneta Hrvatski arhiv weba (HAW) započeo je s radom 2004. godine u suradnji sa Sveučilišnim računalnim centrom (Srce). Arhivirani sadržaji javno su dostupni i mogu se pretraživati preko web stranice Arhiva na http://haw.nsk.hr/.

Povodom obilježavanja 10 godina arhiviranja weba u Hrvatskoj, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizira ovaj Stručni skup. Na Skupu će se prikazati praksa arhiviranja weba u Hrvatskoj, načini prikupljanja, obrade i čuvanja web građe u Hrvatskoj i svijetu. Predavači na Skupu ugledni su stručnjaci i profesori koji se bave digitalnom građom.Organizacijom Skupa želi se promovirati nacionalna i kulturna baština, povećati korištenje arhivirane znanstvene i kulturne baštine u svrhu znanstvenih i društvenih istraživanja te osvijestiti javnost o važnosti arhiviranja weba.

Teme skupa su Hrvatski arhiv weba - pravni, tehnički/tehnološki, društveni i  kulturološki aspekt, Web kao izvor za znanstvena istraživanja i Budući razvoj weba i mogućnosti arhiviranja. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –