Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: S.V. - MV • 17.07.2014.

CKP-ova ljetna škola pisanja 2014.
Održava se
28.08.2014.

Već tri godine u zadnjem tjednu kolovoza Centar za kreativno pisanje organizira odlazak u šumu Gorskog kotara i tamo sedam dana s polaznicima piše, čita, hvali, kritizira i stvara uspješne tekstove. Iz njihove šume izašli su mnogi, danas uspješni, pisci s vlastitim knjigama ili pričama koje su osvajale nagrade na mnogim značajnijim književnim natječajima u cijeloj regiji. A svi koji su imali sreću sudjelovati u Ljetnoj školi svoje stvaralačke dane dijele na prije i poslije šume. Šuma je iskustvo koje mijenja.

Ovogodišnja ljetna škola pisanja održat će se od 24. do 31. kolovoza u Petehovcu, na brdu iznad Delnica, u malom idiličnom domu koji će nam pružiti savršenu infrastrukturu za održavanje radionica, večernje književne programe i druženja.


I ovogodišnja ljetna škola pisanja nudi bogat izbor radionica i raznolik književno-zabavni program. Prvi puta u ljetnoj školi, Renato Baretić vodit će radionicu proznog pisanja, a Nebojša Lujanović radionicu kratke priče. CeKaPe-ovi voditelji uvijek su s prisutni: Tomislav Kuzmanović na radionici književnog prijevoda, Jagna Pogačnik izabrat će knjige koje ćete morati pročitati ako se prijavite za radionicu "Stop šutnji o pročitanim knjigama", sa Sanjom Kovačević pisat ćete scenarij za kratki film, s Andrijom Škarom ući ćete u bit glazbene kritike, a u ponudi su i sve druge radionice iz našeg redovnog programa.

Uz redovne radionica koje se održavaju u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima, u slobodno vrijeme,  nude vam da ispunite još jednu želju i snimite svoj prvi kratki film, a u tome će vam, u popratnom programu Gerilska izrada kratkog filma, pomoći Tomislav Gamberožić.

Zabavni program organizirat će Želimir Periš, pa će i ove godine polaznici moći sudjelovati u nizu knjiških igara i izazova, a organizatori će dovesti i važne goste koji će polaznicima govoriti o vlastitim iskustvima pisanja i umjetničkog stvaranja. Ksenija Kušec, sjajna spisateljica za djecu i odrasle, Zoran Ferić, Miroslav Mićanović, Andrej Blatnik samo su neka od imena koja vam dovode u večernjim satima.

Na samom kraju, u subotu navečer, na završnoj produkciji, čitat će se tekstovi polaznika i predstaviti prvi broj novog online časopisa za književnost JOUJOU. I na kraju, sjajni glumci Teatra G svojom će vas predstavom uvesti u veliki tulum kojim će se zatvoriti četvrta ljetna škola pisanja.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –