Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Miroslav Mićanović ×

Najava • 21.05.2024.

Tribina Bez cenzure posvećena književnim radionicama

Je li pisanje dar ili zanat koji se može naučiti? U Društvu hrvatskih književnika održat će se tribina o književnim radionicama 'Klasici nisu izrasli iz radionica kreativnoga pisanja. Pa čemu služe danas?'. Na tribini sudjeluju Miroslav Mićanović, Kristijan Vujičić i Dubravka Brezak Stamać, a urednica i voditeljica je Lada Žigo Španić.
Najava • 09.11.2022.

Tribina 'Bok, bok (*) norveškoj književnosti'

Na tribini 'Bok, bok (*) norveškoj književnosti' o nekim norveškim autorima i norveškoj književnosti prevedenoj u Hrvatskoj, govore: Miroslav Mićanović, književnik, Mišo Grundler, prevoditelj i asistent na katedri za skandinavske jezike Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Anja Majnarić, prevoditeljica i Diana Burazer, moderatorica tribine.
Vijest • 10.03.2020.

Goranov vijenac Miroslavu Mićanoviću, a Goran za mlade pjesnike Tomislavu Augustinčiću

Goranov vijenac, nagrada za cjelokupni pjesnički opus i ukupan doprinos hrvatskoj književnosti ove godine pripala je Miroslavu Mićanoviću, a nagrada Goran za mlade pjesnike dodijeljena je Tomislavu Augustinčiću za rukopis 'Ipak, zora'. Nagrada će im biti dodijeljena u subotu 21. ožujka u Domu kulture Lukovdol.
Najava • 25.04.2019.

Frakturina večer poezije

Nakladnička kuća Fraktura organizira večer poezije koje će se održati u četvrtak 25. travnja 2019. u 20 sati u dvorani Müller zagrebačkog Kina Europa (Varšavska 3). Predstavit će nove zbirke Josipe Gogić, Miroslava Kirina, Suzane Matić, Lare Mitraković i Davora Šalata.
Najava • 15.10.2018.

Pjesnička tribina Odvalimo se poezijom: Čegec & Mićanović

Prvi gosti ovogodišnje sezone tribina Odvalimo se poezijom koja se održava u klubu Pločnik u Zagrebu, bit će 'ljudi iz Dvorišta', pjesnici, urednici, voditelji književnih radionica, pokretači književnog časopisa Quorum, Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
Najava • 07.10.2016.

Književni petak: Pisanje kao vještina, talent kao taština? CeKaPe!

Može li se pisanje naučiti? U prvoj ovosezonskoj tribini Književnog petka gostuje utemeljiteljica zagrebačkog Centra za kreativno pisanje Sanja Vučković, profesor (pisac i pjesnik) Miroslav Mićanović te mladi autor s prvom zapaženom knjigom Andrija Škare, polaznik radionica kreativnog pisanja.
Najava • 22.12.2014.

Predstavljanje knjige Aide Bagić 'Tijela su laka meta'

Predstavljanje nove knjige pjesnikinje Aide Bagić 'Tijela su laka meta' održat će se u ponedjeljak 22. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će, uz autoricu, govoriti književni kritičari Irena Matijašević i Miroslav Mićanović, te urednice knjige Sanja Lovrenčić i Lidija Dujić.