Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Jagna Pogačnik ×

Vijest • 14.06.2019.

Upisi u Ljetnu školu pisanja u dvorcu Stara Sušica (CeKaPe)

Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) organizira devetu Ljetnu školu pisanja. Od 25. 8. do 1. 9. 2019. u čarobnom dvorcu Stara Sušica u Gorskom kotaru pisat će se i živjeti književnost, uz mentorstvo poznatih pisaca, voditelja radionica: Jagne Pogačnik, Envera Krivca, Davora Mandića i Nebojše Lujanovića.
Tema • 04.06.2019.

Književna patrola: Vrisak - riječki sajam knjige i festival autora 2019.

'Želimo imati jak književni program, najzanimljivije knjige i autore, ali i programe koji će privući ljude koji ne pohode baš klasične promocije, ali ih zanimaju i knjige i kultura. Željeli smo da Guvernerova palača u ovih tjedan dana postane mjesto okupljanja, izlaska, živo kulturno središte Rijeke'...
Tema • 05.02.2019.

Istražili smo: Užitak ili kazna – o novim kurikulumima za Hrvatski jezik

U želji da saznamo što struka misli o novim kurikulumima za nastavni predmet Hrvatski jezik u osnovnim školama, gimnazijama i srednjim strukovnim školama, uputili smo poziv na adresu 30-ak pisaca, urednika, nastavnika, knjižničara, predstavnika knjižnih strukovnih udruga i institucija, književni kritičara...sa zamolbom da za naš portal prokomentiraju nove kurikulume.
Najava • 10.10.2018.

Nakladnička kuća Disput predstavlja novi roman Kristine Gavran 'Gitara od palisandra'

Nakladnička kuća Disput predstavit će u srijedu 10. listopada 2018. u 19.30 sati novi roman Kristine Gavran 'Gitara od palisandra'. Predstavljanje će se održati u Knjižnici “Bogdan Ogrizović” (Preradovićeva 5, Zagreb).
Najava • 22.09.2015.

Slovenska spisateljica Nataša Kramberger otvara festival Europea u dvorištu

Slovenska spisateljica Nataša Kramberger prva je gošća ovogodišnjeg festivala Europea u dvorištu. Tema susreta je 'Tko govori, tko piše?' a povod njezin roman 'Nebo u kupinama', nagrađen nagradom Europske unije za književnost.
Najava • 15.05.2008.

Predstavljanje romana 'Ruski prozor' Dragana Velikića

Predstavljanje romana "Ruski prozor" (ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade) Dragana Velikića, održat će se u četvrtak, 15. svibnja 2008. u 19 sati u Profil Megastoreu, Bogovićeva 7, na 5. zagrebačkom sajmu knjiga. O knjizi će, uz autora, govoriti Velimir Visković, Jagna Pogačnik i Milan Vlajčić.
Najava • 17.12.2007.

Književna večer Slavenke Drakulić

U ponedjeljak, 17. prosinca 2007. u 19 sati, u Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu, održati će se književna večer Slavenke Drakulić, u organizaciju HDP i Hrvatsko - Hispanskog društva/Sociedad Hispano – Croata. O njezinom romanu «Frida ili o boli» govoriti će književna kritičarka Jagna Pogačnik.
Kritika • 27.11.2007.

Delimir Rešicki : Ubožnica za utvare

Priče Delimira Rešickog neobičan su spoj emocionalnosti i stiliziranosti na razini gotovo pojedinačne rečenice i oštre ironije prema natruhama zbilje koja ponekad ostaje samo pozornicom, a ponekad vrlo nasilno prodire u svjetove njegovih prekrasnih gubitnika. Stoga one možda ostavljaju privid nekakvog «starinskog» literarnog koncepta, u kojem još postoje lokoti ljubavi kao zavjeti vječnosti, no prava je...