Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 08.10.2018.

Nakladnička kuća Disput predstavlja novi roman Kristine Gavran 'Gitara od palisandra'
Održava se
10.10.2018. u 19:30h

Kristina Gavran: Gitara od palisandra

Gitara od palisandra Gavran Kristina

Nakladnička kuća Disput predstavit će u srijedu 10. listopada 2018. u 19.30 sati novi roman Kristine Gavran "Gitara od palisandra". Predstavljanje će se održati u Knjižnici “Bogdan Ogrizović” (Preradovićeva 5, Zagreb).

Uz autoricu Kristinu Gavran knjigu će predstaviti Jagna Pogačnik i Josip Pandurić, izvatke iz knjige čitat će Marija Šorša, a gitaristica Divna Šimatović izvest će skladbe Agustína Barriosa, Isaaca Albéniza i Francisca Tárrege.
 

U ovom romanu sve je na svome mjestu, kompozicijom podsjeća na velika glazbena djela i način na koji su skladana. Dapače, Kristina Gavran piše kao da sklada, plete mrežu riječi i događaja, pazi na tempo i light-motive i uspijeva postići sjajne efekte suptilnim izvođačkim nijansiranjem. Sjajno zamišljena, spajanjem prostora i vremena i dojmljivim referiranjem na bajku njezina je priča i ženska (na način koji nema veze sa 'ženskim pismom') i glazbena (ne na prvoj, nego dubinskoj strukturalnoj razini) i, što je najvažnije, svevremena. Priča o povezanosti sudbina, slučaju i 'slučaju', žrtvi i ljubavi, zavijena u plašt nekih prošlih vremena i žanrova koji naginju čudesnom i fantastičnom, jedna je od onih univerzalnih priča koje se mogu čitati uvijek i svuda s jednakim čitateljskim užitkom.

(iz pogovora Jagne Pogačnik)

Kristina Gavran

Gitara od palisandra

  • Disput 09/2018.
  • 216 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532603262
  • Cijena 120.00 kn

'Gitara od palisandra' Kristine Gavran je roman fokusiran na pet ženskih sudbina. Naizgled stoljećima udaljene, svaka u svome svijetu i u svojoj priči, sa svojim zatvorenim svjetovima koji su evoluirali od mita i praznovjerja do suvremenih obrazaca ponašanja i ženske emancipacije.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –