Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Andrija Škare ×

PODCAST • 03.05.2022.

PODCAST: Andrija Škare – Novi dio grada

Andrija Škare pročitat će vam dio priče 'Klasika' iz svoje posljednje knjige 'Novi dio grada' u kojoj, kroz niz priča u kojima se kao glavni ili sporedni likovi pojavljuju lokalni štemeri i štreberi, nogometaši i poduzetnici, penzioneri i srednjoškolci, savršeno oslikava puls i ritam jednog novozagrebačkog kvarta.
Najava • 08.03.2022.

Predstavljanje nove knjige Andrije Škare 'Novi dio grada'

Predstavljanje nove knjige Andrije Škare 'Novi dio grada' održat će se u utorak 8. ožujka u Kinoteci (Kordunska 1, Zagreb). O knjizi će osim autora govoriti povjesničar umjetnosti i publicist Feđa Gavrilović, a razgovor će moderirati Morana Zibar, lovkinja iz popularnog televizijskog kviza 'Potjera'.
Najava • 25.06.2020.

Moj je grad večeras dobio luku - uvertira u 19. Festival europske kratke priče

Lipanj koji mu je devetnaest godina bio tako dobar, FEKP - Festival europske kratke priče je u 2020. prisiljen zamijeniti listopadom, odužujući mu se ipak lijepom najavom – zagrebačkim jednodnevnim lipanjskim programom pod nazivom 'Moj je grad večeras dobio luku'.
Kritika • 22.04.2020.

Andrija Škare : Dva prsta iznad gležnja

Da bismo u potpunosti mogli kontekstualizirati identitet glavne junakinje treba biti barem okvirno upoznat sa opusom The Velvet Undergrounda i ostalih. 'Dva prsta iznad gležnja' doista i jesu generacijski roman u tom smislu - riječ je o portretu jednog miljea koji će najlakše razumjeti oni koji se u njemu kreću, pa tako zapravo Škare kao scenografiju priče postavlja kontekst u kojem se sam formirao.
Najava • 20.02.2020.

Promocija knjige Andrije Škare 'Dva prsta iznad gležnja'

Promocija novog romana Andrije Škare 'Dva prsta iznad gležnja' održat će se u četvrtak 20. veljače u Tvornici Kulture u Zagrebu. Uz autora, na predstavljanju će govoriti urednica Marina Vujčić, a ceremonijom upravlja Đurđica Čilić. Nakon svega slijedi indie/rock/alter/emo/hip-hop/savage party (plesnjak) za koji je zaslužan DJ Poison Ivy.
Kritika • 04.01.2018.

Andrija Škare : Društvene igre

Kroz knjigu se suptilno provlači jedna konstanta: varijacije na temu odnosa sa roditeljima, mrtvima i živima, s njihovom zaostavštinom i načinom na koji nas ona određuje, nemogućnošću da od nje pobjegnemo. Neki od njih svjesno ili nesvjesno pretvorili su se u kopije svojih očeva, drugi svoj identitet grade kroz pokušaj da se u njih ne pretvore kada za to dođe vrijeme.
Najava • 17.11.2017.

Predstavljanje knjige Andrije Škare - 'Društvene igre'

Predstavljanje nove knjige Andrije Škare 'Društvene igre' održat će se u petak 17. studenog u zagrebačkom Caféu u dvorištu. Knjigu će predstaviti Korana Serdarević, Marina Vujčić i Andrija Škare. Zasvirat će i Kensington Lima.