Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 07.03.2022.

Predstavljanje nove knjige Andrije Škare 'Novi dio grada'
Održava se
08.03.2022. u 19h

Predstavljanje nove knjige Andrije Škare "Novi dio grada" (Fraktura, 2022.) održat će se u utorak 8. ožujka u 19 sati u Kinoteci (Kordunska 1, Zagreb).

O knjizi će osim autora govoriti povjesničar umjetnosti i publicist Feđa Gavrilović, a razgovor će moderirati Morana Zibar, lovkinja iz popularnog televizijskog kviza "Potjera".

Svakom je svojom knjigom Andrija Škare odavao počast gradu, idolizirao ga i ironizirao, vodio kroz njegove birtije, u njegove tramvaje smještao Leonarda Cohena, postavljao grad kao scenografiju, ali i uzdizao ga gotovo na razinu lika, a sada je fokus premjestio južno, s druge strane Save.

Iako se odmaknuo od centra, i ovaj je put grad u središtu. Točnije, jedan njegov dio – novi dio grada. Sve priče iz ove knjige odvijaju se u Novom Zagrebu, ali bi se jednako tako mogle zbivati u Splitu III, u Novom Beogradu ili u bilo kojem sklopu socijalističkih betonskih zdanja u kojima na relativno malenom prostoru živi, spava i svoje male sudbine proživljava mnoštvo različitih ljudi.

Predstavljanje će se održati uz provođenje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a broj posjetitelja bit će ograničen, stoga je potrebna prijava na promocije@fraktura.hr. Za ulazak na program obavezna je COVID potvrda, ili potvrda o oporavku od bolesti u posljednjih 6 mjeseci uz 1 dozu cjepiva, ili negativan PCR (ne stariji od 72 sata), ili antigenski (RAT) test (ne stariji od 48 sati).

Andrija Škare

Novi dio grada

  • Fraktura 03/2022.
  • 216 str., meki uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533584416

'Novi dio grada' kroz niz priča, u kojima se kao glavni ili sporedni likovi pojavljuju lokalni štemeri i štreberi, nogometaši i poduzetnici, penzioneri i srednjoškolci, savršeno oslikava puls i ritam kvarta, od nabijanja lopte u beton do zadnjeg piva na klupici. Andrija Škare ispisuje stenogram grada, koji prije svega čine njegovi stanovnici, njihove ljubavi, tajne želje i skriveni poroci.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –