Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
PODCAST • Piše: MV Info • 03.05.2022.

PODCAST: Andrija Škare – Novi dio grada

Andrija Škare (foto: Edi Matić, ilustracija I.P./MV)

Kako nastaje kvart na ledini – sagrade se zgrade i nasele stanari, planski se urede parkovi, vrtići, škole i igrališta. 

Andrija Škare pročitat će vam dio priče Klasika iz svoje posljednje knjige Novi dio grada (Fraktura, 2022). Kroz niz priča u kojima se kao glavni ili sporedni likovi pojavljuju lokalni štemeri i štreberi, nogometaši i poduzetnici, penzioneri i srednjoškolci, Andrija Škare savršeno oslikava puls i ritam jednog novozagrebačkog kvarta. Priča koju je odabrao pročitati prati jednog lika koji iz centra grada dolazi u Novi Zagreb. Novi Zagreb je za njega nešto novo... 

Slijedi Klasika...

– PODCAST: Andrija Škare – Novi dio grada –

Moderna vremena · PODCAST: Andrija Škare – Novi dio grada

Andrija Škare je rođen je 1981. u Zagrebu. Diplomirao novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Više od deset godina radio kao novinar, scenarist, urednik i voditelj na Hrvatskoj televiziji. Surađivao je ili surađuje sa svim važnijim hrvatskim novinama i časopisima, redovito se pojavljivao u nizu tiskanih i elektroničkih medija. Kratke proze objavljuje redovito od 2003., radovi su mu prisutni u brojnim književnim časopisima u zemlji i regiji. Objavio je: "S više mlijeka, molim", 2008., "Život svijeta koji će doći", 2014., "Slušaj me", 2016., "Društvene igre", 2017., "Dva prsta iznad gležnja", 2020. U Zagrebu, novom i starom, živi, radi i sve ostalo.

Snimio: Andrija Škare
Obrada zvuka: Paula Margaretić

Andrija Škare

Novi dio grada

  • Fraktura 03/2022.
  • 216 str., meki uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533584416

'Novi dio grada' kroz niz priča, u kojima se kao glavni ili sporedni likovi pojavljuju lokalni štemeri i štreberi, nogometaši i poduzetnici, penzioneri i srednjoškolci, savršeno oslikava puls i ritam kvarta, od nabijanja lopte u beton do zadnjeg piva na klupici. Andrija Škare ispisuje stenogram grada, koji prije svega čine njegovi stanovnici, njihove ljubavi, tajne želje i skriveni poroci.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –