Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Nebojša Lujanović ×

PODCAST • 18.12.2020.

PODCAST: Nebojša Lujanović – Maratonac

Nebojša Lujanović čita ulomke iz svog novog romana 'Maratonac' (Fraktura, 2020.). I sam maratonac, Lujanović govori o usponima i padovima, o upornosti koja je potrebna da bi se uopće vježbalo za jednu tako zahtjevnu disciplinu, da bi se, sve iz ljubavi i vlastitim sredstvima, otputovalo na daleke destinacije i tamo istrčala dionica od 41.195 kilometara.
Najava • 04.12.2020.

Predstavljanje romana Nebojše Lujanovića 'Maratonac'

Koje su granice čovjekove izdržljivosti, koliko ljudsko tijelo, a samim time i glava, može podnijeti u trčanju, i to trčanju maratona? Predstavljanje novog romana Nebojše Lujanovića 'Maratonac', održat će se u petak 4. prosinca u 20 sati u Knjižari Fraktura. O romanu će s autorom razgovarati Miljenko Jergović.
Razgovor • 18.06.2019.

Nebojša Lujanović : Moj novi roman 'Južina' je 'Let iznad kukavičjeg gnijezda' na dalmatinski način

Danas pisci trguju identitetima. Bit će ovakvi ili onakvi, ako će im to osigurati visoku nakladu, ako će time biti prihvaćeni u nekom umjetničkom klanu, ili će dobiti potporu sustava. Međutim, i za to je potrebna neka vrsta talenta. Tu i tamo se on može podudariti i s književnim, ali rijetko.
Vijest • 14.06.2019.

Upisi u Ljetnu školu pisanja u dvorcu Stara Sušica (CeKaPe)

Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) organizira devetu Ljetnu školu pisanja. Od 25. 8. do 1. 9. 2019. u čarobnom dvorcu Stara Sušica u Gorskom kotaru pisat će se i živjeti književnost, uz mentorstvo poznatih pisaca, voditelja radionica: Jagne Pogačnik, Envera Krivca, Davora Mandića i Nebojše Lujanovića.
Najava • 16.04.2019.

Fraktura u Splitu predstavlja novi roman 'Južina' Nebojše Lujanovića.

U utorak, 16. travnja 2019., s početkom 19 sati, u Gradskoj knjižnici Marka Marulića (Ulica slobode 2, Split) nakladnička kuća Fraktura predstavit će novi roman 'Južina' Nebojše Lujanovića. Uz autora o knjizi će govoriti pisac Boris Dežulović i Seid Serdarević, urednik.
Najava • 21.01.2016.

Tribina Demontaža : Autor i/ili tekst

Prva iz ciklusa tribina 'Demontaža' bavi se odnosom autora i teksta. Bilo da se radi o umjetničkom ili znanstvenom tekstu, postavlja se pitanje relevantnosti aktivnosti i svjetonazora autora koji stoji iza angažmana u tekstu. Sudjeluju: Jurica Pavičić, Dragan Markovina i Jasen Boko.
Najava • 24.09.2015.

Predstavljanje romana Nebojše Lujanovića 'Oblak boje kože'

Predstavljanje novog romana Nebojše Lujanovića 'Oblak boje kože' održat će se u četvrtak 24. rujna u Institutu Balassi u Zagrebu. Uz autora će govoriti Jagna Pogačnik, Ivan Rumbak i Seid Serdarević.