Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Nebojša Lujanović ×

Najava • 04.12.2020.

Predstavljanje romana Nebojše Lujanovića 'Maratonac'

Koje su granice čovjekove izdržljivosti, koliko ljudsko tijelo, a samim time i glava, može podnijeti u trčanju, i to trčanju maratona? Predstavljanje novog romana Nebojše Lujanovića 'Maratonac', održat će se u petak 4. prosinca u 20 sati u Knjižari Fraktura. O romanu će s autorom razgovarati Miljenko Jergović.
Razgovor • 18.06.2019.

Nebojša Lujanović : Moj novi roman 'Južina' je 'Let iznad kukavičjeg gnijezda' na dalmatinski način

Danas pisci trguju identitetima. Bit će ovakvi ili onakvi, ako će im to osigurati visoku nakladu, ako će time biti prihvaćeni u nekom umjetničkom klanu, ili će dobiti potporu sustava. Međutim, i za to je potrebna neka vrsta talenta. Tu i tamo se on može podudariti i s književnim, ali rijetko.
Vijest • 14.06.2019.

Upisi u Ljetnu školu pisanja u dvorcu Stara Sušica (CeKaPe)

Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) organizira devetu Ljetnu školu pisanja. Od 25. 8. do 1. 9. 2019. u čarobnom dvorcu Stara Sušica u Gorskom kotaru pisat će se i živjeti književnost, uz mentorstvo poznatih pisaca, voditelja radionica: Jagne Pogačnik, Envera Krivca, Davora Mandića i Nebojše Lujanovića.
Najava • 16.04.2019.

Fraktura u Splitu predstavlja novi roman 'Južina' Nebojše Lujanovića.

U utorak, 16. travnja 2019., s početkom 19 sati, u Gradskoj knjižnici Marka Marulića (Ulica slobode 2, Split) nakladnička kuća Fraktura predstavit će novi roman 'Južina' Nebojše Lujanovića. Uz autora o knjizi će govoriti pisac Boris Dežulović i Seid Serdarević, urednik.
Najava • 25.10.2018.

Leykam international predstavlja novu knjigu Nebojše Lujanovića 'Prostor za otpadnike'

U četvrtak 25. listopada nakladnička kuća Leykam international predstavit će u Knjižnici Marije Jurić Zagorke (Krvavi most 2, Zagreb) novu knjigu Nebojše Lujanovića 'Prostor za otpadnike: Od ideologije i identiteta do književnog polja'. O knjizi će govoriti Julijana Matanović i Dean Duda.
Najava • 03.12.2015.

Bookvica : Nebojša Lujanović i roman o romima

U ovotjednoj Bookvici Nebojša Lujanović predstavit će svoj novi roman 'Oblak boje kože' koji se bavi zanemarenom problematikom diskriminacije Roma danas i u prošlosti, a koji su neki kritičari prozvali najboljim domaćim romanom objavljenim ove godine.
Tema • 10.12.2014.

Razglednica s obale netrpeljivosti i beznađa

Što se to dogodilo s promjenom karakteristika Dalmacije kao imaginarnog prostora s razglednica? Borovi, pijesak, more, suncobran, mir, zadovoljstvo i opuštenost... ako se hrvanje s tom štetnom utopijom premjestilo u sferu književnosti, onda su glavni protagonisti novog sporta upravo dalmatinski pisci, te jedan pridruženi član kojem je već duže vrijeme stalna adresa u Splitu. Jurica Pavičić, Boris...