Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Nebojša Lujanović ×

Razgovor • 18.06.2019.

Nebojša Lujanović : Moj novi roman 'Južina' je 'Let iznad kukavičjeg gnijezda' na dalmatinski način

Danas pisci trguju identitetima. Bit će ovakvi ili onakvi, ako će im to osigurati visoku nakladu, ako će time biti prihvaćeni u nekom umjetničkom klanu, ili će dobiti potporu sustava. Međutim, i za to je potrebna neka vrsta talenta. Tu i tamo se on može podudariti i s književnim, ali rijetko.
Vijest • 14.06.2019.

Upisi u Ljetnu školu pisanja u dvorcu Stara Sušica (CeKaPe)

Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) organizira devetu Ljetnu školu pisanja. Od 25. 8. do 1. 9. 2019. u čarobnom dvorcu Stara Sušica u Gorskom kotaru pisat će se i živjeti književnost, uz mentorstvo poznatih pisaca, voditelja radionica: Jagne Pogačnik, Envera Krivca, Davora Mandića i Nebojše Lujanovića.
Najava • 16.04.2019.

Fraktura u Splitu predstavlja novi roman 'Južina' Nebojše Lujanovića.

U utorak, 16. travnja 2019., s početkom 19 sati, u Gradskoj knjižnici Marka Marulića (Ulica slobode 2, Split) nakladnička kuća Fraktura predstavit će novi roman 'Južina' Nebojše Lujanovića. Uz autora o knjizi će govoriti pisac Boris Dežulović i Seid Serdarević, urednik.
Najava • 25.10.2018.

Leykam international predstavlja novu knjigu Nebojše Lujanovića 'Prostor za otpadnike'

U četvrtak 25. listopada nakladnička kuća Leykam international predstavit će u Knjižnici Marije Jurić Zagorke (Krvavi most 2, Zagreb) novu knjigu Nebojše Lujanovića 'Prostor za otpadnike: Od ideologije i identiteta do književnog polja'. O knjizi će govoriti Julijana Matanović i Dean Duda.
Najava • 10.02.2017.

Promocija priručnika za kreativno pisanje 'Autopsija teksta' Nebojše Lujanovića

Promocija priručnika za kreativno pisanje 'Autopsija teksta' Nebojše Lujanovića, znanstvenika, predavača i jednog od najboljih prozaika mlađe generacije, održat će se u petak 10. veljače u zagrebačkom Botaničar baru. Uz autora, na promociji će sudjelovati Kristian Novak i Korana Serdarević. Moderira Sanja Vučković.
Najava • 24.09.2015.

Predstavljanje romana Nebojše Lujanovića 'Oblak boje kože'

Predstavljanje novog romana Nebojše Lujanovića 'Oblak boje kože' održat će se u četvrtak 24. rujna u Institutu Balassi u Zagrebu. Uz autora će govoriti Jagna Pogačnik, Ivan Rumbak i Seid Serdarević.
Tema • 10.12.2014.

Razglednica s obale netrpeljivosti i beznađa

Što se to dogodilo s promjenom karakteristika Dalmacije kao imaginarnog prostora s razglednica? Borovi, pijesak, more, suncobran, mir, zadovoljstvo i opuštenost... ako se hrvanje s tom štetnom utopijom premjestilo u sferu književnosti, onda su glavni protagonisti novog sporta upravo dalmatinski pisci, te jedan pridruženi član kojem je već duže vrijeme stalna adresa u Splitu. Jurica Pavičić, Boris...
Vijest • 17.07.2014.

CKP-ova ljetna škola pisanja 2014.

Ljetna škola pisanja održat će se od 24. do 31. kolovoza u Petehovcu, na brdu iznad Delnica, u malom idiličnom domu koji će nam pružiti savršenu infrastrukturu za održavanje radionica, večernje književne programe i druženja. Ovogodišnja ljetna škola pisanja nudi bogat izbor radionica i raznolik književno-zabavni program.