Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 01.12.2020.

Predstavljanje romana Nebojše Lujanovića 'Maratonac'
Održava se
04.12.2020. u 20h

Književni magazin BestBook i nakladnička kuća Fraktura svakog drugog petka u mjesecu u Knjižari Fraktura predstavljaju knjigu mjeseca prema izboru BestBooka. Knjiga mjeseca prosinca je "Maratonac", novi roman pisca, znanstvenika i trkača Nebojše Lujanovića.

U petak 4. prosinca u 20 sati u Knjižari Fraktura o romanu će s autorom razgovarati Miljenko Jergović.

Koje su granice čovjekove izdržljivosti, koliko ljudsko tijelo, a samim time i glava, može podnijeti u trčanju, i to trčanju maratona? I sam maratonac kroz šest svjetskih maratona istrčanih u proteklih nekoliko godina, Nebojša Lujanović govori o usponima i padovima, o upornosti koja je potrebna da bi se uopće vježbalo za jednu tako zahtjevnu disciplinu, da bi se, sve iz ljubavi i vlastitim sredstvima, otputovalo na daleke destinacije i tamo istrčala dionica od 41.195 kilometara. Ova knjiga govori o bolu i hrabrosti koji su potrebni da bi se krenulo na trčanje, o zadovoljstvu koje pobjeda, prije svega nad samim sobom, pruža, o osjećaju solidarnosti koji dijele stotine maratonaca.

Književna tribina održat će se bez publike, a razgovor ćete moći pratiti online, na Frakturinom YouTube kanalu i Facebook profilu, te na Facebook stranicama magazina BestBook, Express i 24sata.

Nebojša Lujanović

Maratonac

  • Fraktura 11/2020.
  • 160 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533582900
  • Cijena 129.00 kn

Koje su granice čovjekove izdržljivosti, koliko ljudsko tijelo, a samim time i glava, može podnijeti u trčanju, i to trčanju maratona? 'Maratonac' Nebojše Lujanovića međutim, nije knjiga o trčanju; ona je prije svega introspekcija čovjeka koji se nalazi sam nasuprot svemu i koji mora raščistiti svoje dileme, strahove i poraze da bi se uopće usudio krenuti dalje u trčanje, u život.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –