Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: S.V. - MV • 16.07.2014.

Pisci na Dubrovačkim ljetnim igrama
Održava se
29.07.2014.

Projekt "Pisci na Igrama" tradicionalna je priredba Dubrovačkih ljetnih igara, koju organiziraju Dubrovačke ljetne igre i Hrvatsko društvo pisaca.
Ove je godine naziv projekta, čija je autorica Mani Gotovac, "Pijesak dokle ti oko seže", prema prvoj rečenici romana Ocean more, talijanskog pisca Alessandra Baricca. Naime, upravo je on počasni je gost ovogodišnjih 65. Dubrovačkih ljetnih igara, a  29. i 30. srpnja, u uvali Šuljić bit će izvedena scenska prilagodba njegova djela pod naslovom "Nekoliko zamišljenih prizora prema romanu Alessandra Baricca – Ocean more" u koprodukciji Igara, HNK-a Varaždin, Hrvatskog društva pisaca i Talijanskog Instituta za kulturu.
31. srpnja u 21:30 u atriju palače Sponza, Baricco će održati književnu večer na temu "pisanje". 

U programu "Pisci na Igrama" bit će predstavljeni ulomci iz djela Ive Brešana, Arsena Dedića i Ivana Vidića. 13. kolovoza, u 21:30, u atriju Kneževa dvora Arsen Dedić održat će recital "Pjesnik opće prakse", 17. kolovoza, u 21:30, u atriju palače Sponza prikazat će se scenska prilagodba novele "Naplatna stanica" iz najnovije knjige "Južna država" Ivana Vidića, a 19. kolovoza, u 21:30, u atriju palače Sponza prikazat će se scenska prilagodba novele "Bez odraza" iz netom objavljene knjige Ive Brešana "Mrtvima ništa ne treba"
U projektu sudjeluju i izdavači Profil i VBZ.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –