Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

S.V. - MV ×

Vijest • 18.08.2014.

43. hrvatski seminar za strane slaviste Zagrebačke slavističke škole

U ponedjeljak, 18. kolovoza, u Dubrovniku počinje dvotjedni 43. hrvatski seminar za strane slaviste Zagrebačke slavističke škole. U radu seminara sudjelovat će inozemni studenti slavistike i kroatistike, sveučilišni nastavnici kojima je hrvatski jezik i književnost primarni znanstveni interes.
Vijest • 12.08.2014.

Uspješno završila već osma turneja MasterCard Broda knjižare - broda kulture

MasterCard Brod knjižara – brod kulture završio je u petak 8. kolovoza svoje dvotjedno putovanje. Posada broda koju su činili organizatori te književnici, glumci, pjevači i umjetnici zadovoljna je do sada najvećim odazivom publike, a posebno rekordnom prodajom od čak 8000 knjiga.
Vijest • 11.08.2014.

Ljetna škola pisanja 2014.

Ovogodišnja škola održat će se od 24. do 31. kolovoza u Petehovcu, na brdu iznad Delnica, u malom idiličnom domu koji pružia savršenu infrastrukturu za održavanje radionica, večernje književne programe i druženja.
Vijest • 11.08.2014.

24. Croatia rediviva

U petak 8. kolovoza u Selcima na otoku Braču održana je 24. Croatia rediviva, svehrvatska pjesničko-jezična smotra koja se temelji na trojedinstvu hrvatskog jezika zasnovanog na zlatnoj formuli ČA-KAJ-ŠTO.
Vijest • 06.08.2014.

Preminuo akademik Petar Šimunović

Istaknuti hrvatski jezikoslovac, onomastičar i dijalektolog, akademik Petar Šimunović preminuo je u Splitu, u utorak 5. kolovoza iznenada u 82. godini života.
Najava • 01.01.1901.

Predstavljanje ljetnog izdanja časopisa Književnost uživo

U četvrtak, 31. srpnja u Ri Infu na Korzu u Rijeci bit će predstavljeno ljetno izdanje časopisa za književnost i umjetnost Književnost uživo. Časopis će predstaviti urednica broja, Dunja Matić, Marina Vrđuka Beleš, voditeljica Katapulta te Milan Zagorac, pokretač projekta Književnost uživo.
Vijest • 29.07.2014.

Raspisan natječaj za najbolji hrvatski roman

Sedmu godinu zaredom, tportal.hr raspisao je natječaj za najbolji hrvatski roman te poziva autore i izdavače da prijave romane objavljene u prošloj godini. Stručni žiri odabrat će najbolji hrvatski roman objavljen u prošloj kalendarskoj godini kod nakladnika registriranih u Hrvatskoj.
Vijest • 29.07.2014.

Rezultati Frakturine ankete

Fraktura je objavila rezultate ankete u kojoj su tražili odgovor čitatelja na pitanje: Koja vam je najbolja knjiga koju ste pročitali prošle godine? Rezultati su zanimljivi i pokazuju da se čitaju najrazličitije knjige, od onih s top ljestvica do klasika i lektirnih naslova.