Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: S.V. - MV • 04.08.2014.

Bibliocikliranjem do razvoja čitateljskih navika
Održava se
01.09.2014.

Promocija knjižnica kao mjesta druženja i zabave, bibliotekarstva kao struke, čitateljskih klubova te razvijanje čitateljskih navika kod djece i mladih neki su od ciljeva studentskog projekta Bibliocikliranje kojeg provode studenti bibliotekarstva zagrebačkog Filozofskoga fakulteta u suradnji s Dječjom knjižnicom Marina Držića.

U sklopu projekta, od 1. do 10. rujna bit će posjećene knjižnice u manjim gradovima na relaciji Zagreb-Split te će biti organizirane čitateljske radionice za djecu.

Čitateljske radionice uključuju predstavljanje autora i djela, čitanje teksta i razgovor o njemu, kreativno izražavanje i interaktivne igre, a atraktivnost projekta čini i to što bi se put od Zagreba do Splita trebao prevaliti biciklima.

Kreće se iz Zagreba, a mjesta u kojima bi se održavale radionice su knjižnice u Karlovcu, Dugoj Resi, Slunju, Korenici, Gračacu, Kninu, Sinju i Splitu.

Projekt je specifičan i po tome što bi se sve, uključujući putovanje biciklima i same radionice, snimalo video kamerama radi izrade dokumentarnog filma koji će biti ponuđen TV-kućama u Hrvatskoj u svrhu promicanja čitanja.

Studenti već uspješno provode čitateljske radionice za djecu od 10 do 13 godina te su u suradnji s KGZ Dječjom knjižnicom Marina Držića osnovali i čitateljski klub za djecu – Knjigotron, a potaknuti dobrim rezultatima žele nastaviti s osnivanjem čitateljskih klubova i u knjižnicama drugih gradova, naročito u manjim mjestima.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –