Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: S.V. - MV • 04.08.2014.

'ŠUŠUR! Festival od riči'
Održava se
11.08.2014.

Festival "ŠUŠUR! Festival od riči" održat će se 11. kolovoza u Korčuli.

Festival predstavlja jedinstveni koncept aktivnog treninga poezije "Pesničenje". Na taraci Trepoce svoje pjesničke potencijale predstavit će poznati regionalni i lokalni, korčulanski autori: Ružica Dević, Irena Delonga NešićOlja Savičević IvančevićMarko Pogačar, Marko Tomaš, Ivan Velisavljević, Višnja Janošević, Bojan Marković, Aleksandar Nikolić, Marko Aksentijević, Tamara Bijelić, Jelena Vidović, Srđan Duhović, Darinka Krstulović, Tugomir Matić i drugi pjesnici. 

Posebna disciplina, "pjesnik namjernik", poslije svake runde čitanja, otvorena je za sve one koji bi svoje stihove pustili u svijet. Dobnih i rodnih ograničenja nema, a slušanje je besplatno. 

"Pesničenje" je trening aktivne poezije začet 2008. godine u Beogradu kao pokušaj da se pjesništvo približi publici otvorenijim i neformalnijim pristupom koji svima daje mogućnost da se izraze na sceni. Kao putujući festival, "Pesničenje" je do sada predstavilo 1000 pjesnika u preko 20 gradova širom regije. 

"ŠUŠUR! Festival od riči" već treće ljeto donosi večernje književno i glazbeno osvježenje te promovira lokalne autore na autentičnoj i autohtonoj pozornici staroga grada Korčule. Šušur! podsjeća na važnost kreativnosti u životu svakog pojedinca- Korčulanina i posjetitelja, gradeći platformu za slobodnu razmjenu iskustava i poznanstava na regionalnom nivou.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –