Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: S.V. - MV • 19.08.2014.

Beč - Jedan grad. Jedna knjiga
Održava se
24.11.2014.

U okviru bečke akcije pod nazivom "Jedan grad. Jedna knjiga" koja je pokrenuta još 2002. godine s ciljem promicanja važnosti čitanja svi će zainteresirani građani Beča od 24. studenog u bečkim knjižnicama, knjižarama i školama moći preuzeti svoj besplatan primjerak romana "Zajedno, to je sve" francuske autorice Anne Gavalda. Naklada iznosi 100.000 primjeraka, a pokrovitelj akcije sam je gradonačelnik grada Beča dr. Michel Häupl.

Anna Gavalda francuska je spisateljica mlađe generacije, rođena 1970. godine. Njezina su djela prevedena na 36 jezika i skoro svuda se nalazi na listi bestselera, a romani "Zajedno, to je sve" i "Volio sam je" vrlo su uspješno i ekranizirani u Francuskoj. Roman "Zajedno, to je sve" govori nam o susretu, nježnosti, prijateljstvu, svađama i pomirenjima i o svemu ostalom što se događa između četiri osobe koje sasvim slučajno žive pod istim krovom.

Među autorima, čije su knjige u proteklih 12 godina darivane Bečankama i Bečanima, nalaze se i imena kao što su Toni Morrison, Imre Kertész, Johannes Mario Simmel, John Irving, Nick Hornby, Mario Vargas Llosa te Rafik Schami

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –