Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 03.07.2020.

Promocija romana 'Stranka' Bojana Žižovića
Održava se
07.07.2020. u 20h

Promocija romana "Stranka" Bojana Žižovića (Sandorf, 2019.) održat će se u utorak 7. srpnja u 20 sati, u zagrebačkoj Beertiji (Pavla Hatza 16).

Snage će udružiti Marko Pogačar, Marko Tomaš, izdavač Ivan Sršen i autor Bojan Žižović ne bi li što detaljnije predstavili one koji su pod okriljem noći zabljesnuli kao crne rupe, progutali svaku humanost i podrignuli opaku prazninu.

Roman "Stranka" Bojana Žižovića alegorijska je groteska u kojoj autor u furioznom, kokainskom, orgazmičkom tempu opisuje moralno retardiranog i intelektualno potkapacitiranog, ali megalomanski ambicioznog i “perspektivnog“ mladića, tog junaka našeg doba lišenog skrupula, u strelovitom usponu ljestvicom stranačke hijerarhije, od puzanja ispod kancelarijskih stolova do olimpskih predsjedničkih visina, trančirajući usput načine funkcioniranja jedne do srži korumpirane moderne političke organizacije u vremenima pseudodemokratskog robovlasničkog kapitalizma.

Roman je bio u finalu ovogodišnjih najvažnijih književnih nagrada Fric i tportal.

Više o knjizi!

Bojan Žižović

Stranka

  • Sandorf 03/2019.
  • 321 str., meki uvez
  • ISBN 9789533511559
  • Cijena 95.00 kn

Roman 'Stranka' Bojana Žižovića alegorijska je groteska u kojoj autor u furioznom, kokainskom, orgazmičkom tempu opisuje moralno retardiranog i intelektualno potkapacitiranog, ali megalomanski ambicioznog i 'perspektivnog' mladića, tog junaka našeg doba lišenog skrupula, u strelovitom usponu ljestvicom stranačke hijerarhije.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –