Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 05.02.2007.

PROMOCIJA : Suradna i konzultativna psihijatrija
Održava se
06.02.2007.

Predstavljanje sveučilišnog udžbenika «SURADNA I KONZULTATIVNA PSIHIJATRIJA : Psihijatrijski i psihološki problemi u somatskoj medicini» prof. dr. sc. Rudolfa Gregureka i suradnika u izdanju Školske knjige, održati će se u utorak 6. veljače 2007. u 12,30 sati u dvorani «Hugo Botteri» Edukacijskog centra Rebro, Kišpatićeva 12.

O knjizi će govoriti:
ravnatelj KBC-a Zagreb akademik Željko Reiner
predsjednik Uprave Školske knjige Ante Žužul, prof.
recenzent prof. dr. sc. Eduard Klain
prim. dr. sc. Veljko Ðorđević
urednica mr. sc. Gordana Krznarić-Vohalski i
prof. dr. sc. Rudolf Gregurek.

Zainteresirani će posjetitelji moći kupiti knjigu uz prigodan popust.

O knjizi:

Pojmom suradne psihijatrije označava se povezivanje psihijatrije i drugih grana medicine. Ona obuhvaća raspon od psiholoških reakcija na tjelesne bolesti do somatoformnih i drugih psihičkih poremećaja.
Današnji pristup u medicini zasniva se na postavci da je psihičko u bliskoj vezi s biološkim te da je psihički život izraz aktivnosti središnjega živčanog sustava, odnosno njegova međudjelovanja s drugim organskim sustavima.

Suradna psihijatrija uspostavlja trajnu i kontinuiranu vezu između somatske, tjelesne medicine i psihijatrije, kako bi pomogla bolesnoj osobi da se lakše suoči sa svojom bolešću, da dijagnostički i terapijski postupci budu što je moguće manje izvor novih stresova i da ishod liječenja bude uspješan. No zadaci suradnog psihijatra ne iscrpljuju se samo u radu s bolesnikom, on također ravnopravno sudjeluje u medicinskom timu sprječavajući pojave psiholoških reakcija bolesnika koje mogu ometati liječenje. Istodobno suradni psihijatar mora rješavati mnoštvo protuprijenosnih emocionalnih reakcija članova medicinskog tima koje mogu narušiti njihovu profesionalnu ulogu i biti uzrok trajnoga stresa.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –