Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 25.04.2024.

Promocija zbirke 'Leptirići u trbuhu, glave na kolcima' Nikole Strašeka
Održava se
29.04.2024. u 18:30h

Promocija pjesničke zbirke “Leptirići u trbuhu, glave na kolcimaNikole Strašeka (Naklada OceanMore, 2024) održat će se u ponedjeljak, 29. travnja u 18:30 u Kinoteka baru u Zagrebu (Kordunska 1).
 
Knjigu će predstaviti Nikola Strašek, Kruno Lokotar i Marija Skočibušić, a uz autora stihove čita Lucija Šerbedžija.

Prva zbirka poezije Nikole Strašeka "Leptirići u trbuhu, glave na kolcima" donosi ekspresivne, ponekad i ekspresionističke pjesme, od kojih je dobar dio napisan na mah, udarom zbilje, pa uglavnom objavljivan na njegovu Facebooku. Ova poezija nameće se ritmom i gomilanjem bez interpunkcija. Autor bira kraći stih, rafalni, to su stihovi koji se čitaju u dahu, a nastojanja koja iz tih stihova izviru idu u dva smjera: ljubavne pjesme teže nepromjenjivosti, trajnoj idili zaljubljenih – izoliranih od vanjskog svijeta no taj je vanjski svijet proždirući i valja ga revolucionarno promijeniti.

Nikola Strašek

Leptirići u trbuhu, glave na kolcima

  • Naklada OceanMore 04/2024.
  • 94 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533321813

Prva zbirka poezije Nikole Strašeka 'Leptirići u trbuhu, glave na kolcima' donosi ekspresivne, ponekad i ekspresionističke pjesme, od kojih je dobar dio napisan na mah, udarom zbilje, pa uglavnom objavljivan na njegovu Facebooku. Sve Strašekove pjesme mogu se podijeliti u nekoliko tematskih grozdova: ljubavni, rebelijansko-proleterski, pjesme o kćeri i pjesme o ljudskoj vrsti. Ova poezija nameće se ritmom i gomilanjem bez interpunkcija.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –