Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 23.11.2007.

Promociju kataloga "Prodori avangarde..."

Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu organizira promociju kataloga "Prodori avangarde u hrvatskoj umjetnosti prve polovice 20. stoljeća" u ponedjeljak, 26. studenoga 2007. s početkom u 13.00 sati, u Muzeju Mimara, Rooseveltov trg 5, Zagreb.    

O katalogu će govoriti: mr. sc. Snježana Pintarić, v.d. ravnateljice MSU, dr. Ljiljana Kolešnik, viša znanstvena suradnica, Institut za povijest umjetnosti,  mr. sc. Leonida Kovač, viša kustosica MSU, Branimir Donat, književnik i književni kritičar i Jadranka Vinterhalter, muzejska savjetnica MSU i urednica kataloga.  

Katalog  se prezentira kao publikacija opsega 206 stranica, koju je grafički oblikovao Igor Kuduz, a.bogato je ilustrirana reprodukcijama svih sto i pedeset likovnih djela i preko pedeset knjiga i časopisa izlaganih na izložbi. Sadrži stručne tekstove na hrvatskom i engleskom jeziku, a autori su im: Jadranka Vinterhalter (uvodni tekst), Daina Glavočić (avangardne pojave u Rijeci), Vlastimir Kusik, (primjeri avangarde u Osijeku), Ivana Kancir (nadrealistički opus Josipa Seissela), Jasna Jakšić ( publikacije Ljubomira Micića i anotirana bibliografiju publikacija iz Rare - Zbirke rijetkih i starih izdanja knjižnice MSU),  te Darko Šimičić koji je napisao opširnu kronologiju, kataloške podatke i  bibliografiju.  

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –