Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 17.10.2007.

Rosie Whitehouse predstavlja knjigu u Zagrebu
Održava se
18.10.2007.

U četvrtak, 18. listopada 2007., u 19 sati, u prostoru British Councila u Zagrebu (Ilica 12/I), britanska spisateljica i novinarka Rosie Whitehouse predstavit će svoju knjigu 'Are We There Yet? Travels with my Frontline Family'.

Rosie Whitehouse je studirala međunarodnu povijest i rusku državnu upravu i politiku na London School of Economics. Uspješnu karijeru na BBC-ju prekinula je kad je postala majka, a onda je provela pet godina kao kućanica na ratom zahvaćenom Balkanu u pratnji supruga Tima Judaha, poznatog izvjestitelja britanskog časopisa 'Economist'. Nakon povratka u London započela je graditi novu karijeru nezavisne novinarke. Pisala je o odgoju djeteta i obiteljskim temama za velik broj novina i časopisa i autorica je knjige «Take the Kids South of France» (2003). Rosie živi u Shepherd’s Bushu u Londonu sa svojim suprugom Timom Judahom i njihovo petoro djece.

Knjiga « Are We There Yet? Travels with my Frontline Family» je istinita priča o odgajanju petero djece na ratom zahvaćenom Balkanu i o tome kako je zaista biti supruga ratnog izvjestitelja i kako je imati ga za tatu.

Rosie Whitehouse, izoštrenim novinarskim okom prati svakodnevni život burnih balkanskih vremena, bilježeći kako su se jezoviti događaji o kojima su izvještavale naslovnice europskih novina odražavali na balkanskim 'ulicama' i u životima i mašti njene male djece, Bena i Esti, kojima su najprije Bukurešt, a onda Beograd postali 'dom'. Naime, obitelj se preselila iz Rumunjske u Beograd nakon što je sukobom u Sloveniji započeo krvavi raspad Jugoslavije.

Rosien prikaz njene balkanske odiseje zanimljiv je dodatak postojećoj književnosti o ratnom Balkanu zato što dolazi iz perspektive profesionalne novinarke koja je ostala iza prve linije bojišnice.

Događanje je organizirano u suradnji s Međunarodnim klubom žena Zagreb i knjižarom Algoritam.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –