Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 26.05.2013.

S knjigom na ti! : Fantastika na istrijanski

Što povezuje papu Wojtylu, Najslabiju kariku, istarske vampire, Julesa Vernea i Zoroa? Otkrijte na „fantastičnoj“ posljednjoj ovosezonskoj književnoj tribini "S knjigom na ti!", koja će se održati u ponedjeljak 27. svibnja u 19,00 sati u Gradskoj knjižnica Velika Gorica,
Središnji odjel za odrasle (Zagrebačka 37).

Gostuju: Davor Šišović, osnivač Festivala fantastične književnosti i urednik zbornika festivalskih priča i Zoran Filipović, nakladnik, fotograf i pisac.

Moderatorica susreta: Darija Žilić
 
Davor Šišović, kulturni aktivist i spiritus movens fantastične književne scene u Istri, Hrvatskoj pa i šire. Organizira različita žanrovska događanja, od međunarodnog susreta izdavača „Put u središte Europe“, „Dana Julesa Vernea“, Festivala fantastične književnosti i SF konvencije Istrakon, ujedno je i jedan od naših najistaknutijih kviz-mahera, pa ste ga tako do sada mogli gledati u svim mogućim i nemogućim TV natjecanjima. Jedan od najzanimljivijih njegovih projekata je upravo Festival fantastične književnosti koji svake godine posjeti neki od mističnih istarskih gradića. Do sada smo kroz zbirke priča nastale kroz te festivale upoznali istarske vampire iz Kringe, divove iz Motovuna, stare bogove iz Gračišća, dinosaure iz Bala, zvijezde nad Višnjanom, vinograde Savičente, a ove godine iz sela Draguć poletjet će – Priče o zmajevima!

Nakladnik Zoran Filipović ispričat će nam tko ga je nagovorio da se iz godine u godinu priključuje ovom brodu SF i fantasy zanesenjaka, ali i predstaviti vlastite knjige fotografija među kojima se ističu monografije o posjetima Hrvatskoj pape Ivana Pavla II. Taj profesionalni fotograf i pisac, svjetskoj fotografskoj javnosti poznat pod pseudonimom ZORO, dosad je objavio više autorskih knjiga, u kojima često kombinira svoje fotografsko i književno umijeće te je izlagao u najuglednijim svjetskim galerijama i muzejima.

Tribinu moderira Darija Žilić, svjetska putnica i žena koja će pokušati izaći na kraj sa svim ovim zanimljivim temama  i tko zna kamo će nas na kraju taj razgovor odvesti…

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –