Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 08.05.2014.

Sajam starih, rabljenih i antikvarnih knjiga i druge solidarne akcije
Održava se
10.05.2014.

Sajam starih, rabljenih i antikvarnih knjiga održava se po četvrti put u organizaciji Knjižnice Pippilotta (Medika, Pierottijeva 11) u subotu 10. svibnja s početkom u 12 sati.

Sajam je otvoren za sudjelovanje pa slobodno dođite i donesite knjige, stripove, slikovnice, časopise i drugu literaturu, stolovi će biti osigurani, a sudjelovanje je, kao i svaki put, besplatno.

Tijekom sajma će se prikupljati donacije knjiga (na hrvatskom) za zatvorenike, što je stalna akcija u kojoj Pippilotta sudjeluje već par godina. Također, skupljaju se i knjige za azilante na francuskom, engleskom ili arapskom jeziku (i drugim stranim jezicima) koje će biti donirane tražiteljicama i tražiteljima azila u hotelu Porin za osnivanje njihove čitaonice za odrasle i za djecu.

U knjižnici stalno djeluje i besplatni "dućan" "Uzmi ili ostavi!" pa slobodno donesite odjeću, posuđe, alate, igračke i druge stvari koje vam ne trebaju, a uzmite što god vam treba - sve je besplatno. Ovdje nije riječ o razmjeni, već o solidarnom dijeljenju stvari koje vam nisu potrebne, a drugima bi mogle dobro doći. I obrnuto.

U 17 sati počinje radionica izrade "Artist book" (umjetnička knjiga), malo izlaganje i vježbe. Za radionicu se nije potrebno ranije prijaviti, a sav materijal će biti dostupan na licu mjesta.

Biti će i hrane na donacije, čaja i kave cijeli dan, tako da druženje uz knjige bude potpuno.

Sajam knjiga se održava do 18 sati.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –