Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 03.12.2008.

Salon Matice hrvatske : Matija Sinković ‘Muška neplodnost...'
Održava se
04.12.2008.

U sklopu Salona Matice hrvatske, u četvrtak, 4. prosinca 2008, u 18.30 sati u Dvorani Matice hrvatske u Zagrebu, održat će se predavanje Matije Sinkovića : ‘Muška neplodnost  i utjecaj novih reprodukcijskih tehnologija na koncepcije muškosti’.

Matija Sinković
(1982) diplomirao je sociologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a magistrirao na Sveučilištu u Cambridgeu s temom Male Infertility, Donor Insemination and Masculinity. Zaposlen je na Filozofskom fakultetu kao asistent na Odsjeku za sociologiju, Katedra za teorijsku sociologiju.

Muška neplodnost oduvijek je bila osjetljivo područje, ne samo kao tema svakodnevnoga razgovora nego i kao predmet proučavanja prirodnih i medicinskih znanosti. Za razliku od ženske neplodnosti, koja je bila u žarištu proučavanja, muška neplodnost ostala je na marginama znanstvenog interesa. Proučavati je i uopće priznati kao problem muškaraca značilo je potkopavati klasičnu patrijarhalnu koncepciju muškosti te neizravno i sam patrijarhalni poredak.

Predavanje će se baviti muškošću kao performativnim činom te će pokazati kako se nove reprodukcijske tehnologije mogu primjenjivati za potvrđivanje socijalno prihvaćena (patrijarhalnog) koncepta muškosti.

Predavanje će se održati u četvrtak, 4. prosinca 2008, u 18.30 sati u Dvorani Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4, Zagreb

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –