Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 25.03.2009.

Sanja Bilić u Ribooku
Održava se
26.03.2009.

Gradska knjižnica Rijeka i knjižara Ribook vas pozivaju na druženje s mladom autoricom i redateljicom Sanjom Bilić, koje će se održati u četvrtak, 26. ožujka 2009., u knjižari Ribook u Rijeci (Janeza Trdine 9a).

Roman prvijenac Sanje Bilić "Koji film sad vrtiš u glavi" bio je u užem izboru za nagradu V.B.Z.-a za najbolji neobjavljeni roman 2007. godine. Riječ je o pravom ženskom štivu koje duhovito isprepliće jednu zagrebačku i jednu bosansku priču, a mnogi su ga već proglasili modernom inačicom "Štefice Cvek u raljama života".

Mlada autorica gošća je čitateljske grupe Ogranka Drenova koji su upravo njezinu knjigu odabrali za premijeru novog serijala druženja čitatelja i pisaca u Ribooku - 'Bez šminke, molim!'

Sanja Bilić (1973) je filmska i TV redateljica. Režirala i sudjelovala u kazališnim projektima HNK Split i Gavelli. Napisala je libretto za operu "Die Todesbrücke", kojom je otvoren Ruhr Trienalle, Gelsenkirchen 2005.

Režirala i napisala scenarije za više dokumentarno-igranih filmova za HRT, među ostalim o pastoralnom pohodu Ivana Pavla II. Sarajevu "Papa u gradu atentata", o problemu razminiranja "Daj, razminiraj!", te "Život (ne) bih mijenjao". Trenutačno priprema prvi dugometražni film "Pao mi kamen sa srca".

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –