Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 28.04.2015.

Splitska Bookvica i Dževad Karahasan
Održava se
30.04.2015. u 20:30h

U književnom programu Bookvica, koji se održava u splitskom klubu Quasimodo gostuje jedan od najznačajnijih suvremenih bosanskohercegovačkih autora Dževad Karahasan – književnik i esejist, dobitnik brojnih uglednih međunarodnih nagrada, čija su djela prevedena na petnaest jezika.

Karahasan, koji se prvi put kao pisac predstavlja splitskoj publici, čitat će ulomke iz svojih djela i pobliže predstaviti trilogiju o perzijskom matematičaru, astronomu i pjesniku Omaru Hajjamu, čiji bi treći dio uskoro trebao izaći iz tiska. Razgovor će se voditi i o posredovanju među kulturama, o jeziku i strahu, prošlosti i sadašnjosti, identitetu i predrasudama, vrtovima i gradovima, etičnosti i pragmatičnosti te drugim temama kojima se autor bavi u svojim proznim djelima te esejima i kritičko-teorijskim studijama.

Kao i u svakoj Bookvici, najsretniji posjetitelj ili posjetiteljica dobit će knjigu na dar; ovoga puta to će biti roman Dževada Karahasana „Utjeha noćnog neba“ (Profil, 2014.).

Bookvica će se održati u četvrtak 30. travnja s početkom u 20,30 sati. Voditeljica je Patricija Vodopija.

Dževad Karahasan

Utjeha noćnog neba

  • Profil 12/2014.
  • 288 str., meki uvez
  • ISBN 9789533133829
  • Cijena 99.00 kn

'Utjeha noćnog neba' je drugi dio romaneskne trilogije Dževada Karahasana posvećene Omaru Hajjamu, velikom perzijskom matematičaru, astronomu i pjesniku. U ovoj knjizi je on predstavljen na vrhuncu uspjeha: doživio je velika priznanja kao autor novog kalendara, za koji mnogi autoriteti tvrde da je najbolji i najprecizniji dotad. Međutim, u državi započinju nemiri...

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –