Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 10.05.2007.

Stižu

Nakladnička kuća OceanMore iz Zagreba nastavlja uspješnu suradnju s Edom Popovićem, pa 16. svibnja objavljuje njegov novi, i do sada najopsežniji rukopis – roman "Oči". Pod kodnim nazivom "Tango" Popović ga je počeo pisati još 2002. godine, odmah po objavljivanju "Sna žutih zmija", no očito da su trebale godine za konačno sazrijevanje ovog možda i ponajboljeg Popovićevog djela do sada.

Roman se već nekoliko godina spominjao u medijima, i kad su već neki pomislili da je sve samo Popovićeva fikcija, eto nam "Očiju", svojevrsnog "bildungsromana, socijalnog romana kroz koji se zrcale društvene mijene zadnjih desetljeća u Hrvatskoj, kao i snažnog poetskog svjedočanstva o trenutačnom stanju, ali ne duha i nacije, nego neglamuroznog i karamboliranog individualca, koji je kod Majetića pravio belaja po radnim akcijama ili još ranije, kod Marinkovića, odbijao jesti ne bi li izbjegao besmisao ratovanja." (Dario Grgić)

Predstavljanje romana održat će se na Zagrebačkom sajmu knjiga, u subotu 19.05., s početkom u 19 i 30 sati, u Profil Megastoreu, uz sudjelovanje autora Ede Popovića i Borivoja Radakovića.

U suradnji s nakladnikom, Internet knjižara Moderna vremena do zaključno 15. svibnja nudi "Oči" po posebno povoljnoj pretplatnoj cijeni od 90,00 kn (po izlasku iz tiska koštat će 120,00 kn), a na webu Modernih vremena možete pročitati i odlomak iz romana.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –