Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 01.09.2017.

Svjetsko čitanje poezije na temu Deklaracije o pravima čovjeka Ujedinjenih naroda
Održava se
06.-07.09.2017.

U sklopu Festivala svjetske književnosti u Zagrebu će se drugu godinu zaredom održati Svjetsko čitanje poezije na kojem gostuju pjesnici zanimljivi i angažirani, pjesnici koje u njihovim zemljama smatraju vodećim glasovima svojih generacija.
 

Prvoga dana, u srijedu 6. rujna u 19 sati, u povodom Deklaracije o pravima čovjeka Ujedinjenih naroda svoju poeziju će čitati pjesnici: Marco Fazzini, Rino Cortiana i Franco Ferrari Delfino iz Italije, Cláudia R. Sampaio i Andreia C. Faria iz Portugala, Michael Krüger iz Njemačke te Ana Brnardić, Silvestar Vrljić, Goran Čolakhodžić, Sibila Petlevski, Dorta Jagić i Miroslav Kirin iz Hrvatske.

U četvrtak, 7. rujna s početkom u 20 sati održat će se Večer portugalske i talijanske poezije. S opsežnim programom i više svojih pjesmama predstavit će se petero autora iz Italije i Portugala: Cláudia R. Sampaio i Andreia C. Faria te Marco Fazzini, Rino Cortiana i Franco Ferrari Delfino. Pjesnici su to, ili već etablirani, ili novi poetski glasovi, čija je poezija prevođena na više svjetskih jezika i čije pjesme itekako pogađaju trenutak u kojem nastaju, iako se često oslanjaju na tradiciju, koju itekako propituju.

 
Svjetsko čitanje poezije održat će se u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

Oganiziraju: Festivala svjetske književnosti, Hrvatski P.E.N. centar i Hrvatsko društvo pisaca

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –