Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 03.07.2009.

Talk showa 'Kava i kolači' : Neva Lukić
Održava se
05.07.2009.

Novo uprizorenje Talk showa 'Kava i kolači' održat će se u nedjelju, 5. srpnja 2009. u 19 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Tom će prigodom dobar domaćin Ivica Prtenjača ugosititi mladu autoricu, Nevu Lukić.
 
Neva Lukić rođena je 3. 8. 1982. godine u Zagrebu. Završava povijest umjetnosti i arheologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radi po muzejima i galerijama. Povremeno piše prikaze izložbi za časopis Vijenac, Kontura, te kataloge izložbi.

Objavljivala je pjesme i priče u zbirci 'Erato', u časopisu 'Kaos' studenata komparativne književnosti, 'Vijencu', u zbirci kratkih priča "Ekran priče 04" te u elektroničkim časopisima 'Knjigomat', 'Prozaonline', 'Balkanski književni glasnik' i u časopisu koji nastaje na stranicama emisije 'Navrh jezika', Hrvatske radio televizije.

Dobila je drugu Nagradu Filozofskog fakulteta za kratku priču (2007. godine). Ušla je u uži izbor 'Vijenca' za nagradu Prozac (2007. godine). Sudjelovala je na nekoliko skupnih čitanja proze i poezije, uključujući i beogradski internacionalni festival poezije Trgni se poezijo.

Nedavno je objavila i prvu knjigu kratkih priča "Ljudi bez parka", u izdanju Udruge za kulturu Knjigomat (2009).

BONUS:

Pjesma mlade Indijanke

Aztec/ Mexico

Ne znam jesi li daleko ili blizu, jer ja
odlazim na počinak s tobom
i s tobom ustajem.
U mojim snovima mi smo sjedinjeni.
Kad naušnice na mojim uškama zadrhte, znam,
ti si se pomakao u mome srcu.
 
 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –