Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 29.03.2011.

Tjedan dobre knjige objavio poklon-knjigu 'Blizine, nigdine i fritule'

Tjedan dobre knjige objavio je poklon-knjigu Tjedna - ‘Blizine, nigdine i fritule’, ekskluzivnu zbirku priča osamnaestoro hrvatskih književnica i književnika napisanu isključivo za Tjedan dobre knjige.

Poklon-knjiga sadrži dosad neobjavljene tekstove, a bit  će dostupna isključivo tijekom Tjedna kao poklon kupcima u knjižarama te je neće biti moguće kupiti niti nabaviti prije ni poslije.

„Blizine, nigdine i fritule“ je svezak o putovanjima i pustolovinama. Ima priča o hodu po meridijanima, kao i o čergarenju. Ima priča o unutarnjim beskrajima i trapljenu pustopoljinama. Ima priča koje će vas nasmijati i onih koje će vam ovlažiti oči. Ovo je posebna knjiga: napisana iz užitka pisanja i putovanja, davanja i primanja, u vremenu ubrzavanja, u prostoru ljepote, izjavila je Jadranka Pintarić, urednica knjige.

Autori priča u poklon-knjizi su:  Boris Perić, Dora Kinert Bučan, Edo Popović, Igor Rajki, Ivana Simić Bodrožić, Julijana Matanović, Maja Hrgović, Marina Šur Puhlovski, Marinko Košćec, Olja Savičević Ivančević,  Predrag Lucić, Rade Jarak, Robert Perišić, Roman Simić Bodrožić, Sanja Lovrenčić, Sibila Petlevski, Tahir Mujičić i Zrinka Pavlić.

Tjedan dobre knjige svake će godine objaviti poklon-knjigu, do tada neobjavljen tekst, roman ili zbirku priča domaćih autora, napisan ekskluzivno za Tjedan. Kako će Tjedan svake godine imati i temu, svojevrsnu misao vodilju, tako će i poklon-knjiga biti vezana uz tu temu. Ovogodišnja tema Tjedna je - putovanje.

Knjigu je objavila Udruga za zaštitu prava nakladnika ZANA.

Više o knjizi: Tjedan dobre knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –