Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 09.06.2009.

Tri ljetna hita iz Novela medie

Izdavačka kuća Novela media ovih je dana objavila tri nova naslova "Društvo za književnost i pitu od krumpira s Guernseyja", "Okus jabučnih koštica" i "Sipu" iz pera triju autorica - Mary Ann Shaffer, Katharinu Hagenu i Maryline Desbiolles, čije knjige ujedno predstavljaju tri književosti: englesku, njemačku i francusku.

Ova tri romana urednice Novele medie odabrale su kako bi vam u nadolazećim dugim i toplim ljetnim danima omogućile opuštanje i zabavu u društvu kvalitetnog, pitkog i i zabavnog štiva!

"Društvo za književnost i pitu od krumpira s Guernseyja" veliki je svjetski bestseler. Već je punih 8 mjeseci na svim važnijim književnim ljestvicama jedna od najčitanijijh i najprodavanijih knjiga. Sve recenzije eminentnih svjetskih književnih listova, u najmanju su ruku, vrlo pozitivno ocijenile ovaj roman.

"S vremena na vrijeme dođe nam knjiga koja je jednostavna, a efektna, čitka, a nezaboravna. Ovo je jedan od tih dragulja: ljupki epistolarni roman o njemačkoj okupaciji Guernseyja u Drugom svjetskom ratu..." LONDON TIMES

Roman "Okus jabučnih koštica" njemačke spisateljice Katharine Hagene, odmah po objavljivanju u Njemačkoj je postao trenutni hit.Katharina Hagena piše o ženama u jednoj obitelji ispreplečući sudbine triju generacija, povremeno ironičnim tonom te vješto izbjegavajući klišeje i patetiku.

Rezultat je dirljiv, humorističan i pametan roman o prisjećanju i zaboravljanju, prava poetska proslava osjeta: senzualnih dodira i mirisa ljeta, okusa jabuka i ribizla, istovremeno sladak i gorak – baš kao okus jabučnih koštica.

"Sipa" je intimistički, lirski roman s okusom Mediterana, ujedno studija o hrani, ali i životu u svim njegovim različitostima i oprečnostima, duboko poniranje u vrijeme. To je priča je o sjećanju, o odnosu prema tijelu, prema drugima, psihološka studija ljudske prirode ispisana minucioznošću koju i zahtijeva pripremanje tog mediteranskog specijaliteta.

Pripovjedačicu romana "Sipa" zatičemo u kuhinji, na jugu Francuske, dok priprema punjene sipe za goste. Kuhanje je umijeće. Umijeće davanja, umijeće primanja gostiju, zavođenja, otvaranja sebe drugima. Dok se preciznošću znanstvenice posvećuje anatomiji sipe, detaljno opisujući svaki korak u spravljanju ovoga jela, izviru uspomene na djetinjstvo, razmišljanja o životu i smrti, strahovi i želje pripovjedačice.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –