Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 04.02.2014.

Tribina Disku(r)sija : Ralph Hammerthaler
Održava se
05.02.2014.

Ralph Hammerthaler, aktualni gost programa Writers in Residence splitske Udruge KURS, predstavit će svoj posljednji roman „Der Sturz des Friedrich Voss“ (Pad Friedricha Fossa, 2010) na tribini Disku(r)sija, koja će se održati u srijedu 5. veljače u 19,30 sati u splitskoj Kavani Le Monde (Plinarska 6).

Sudjeluju: Ralph Hammerthaler i Patricija Vodopija
Tekstove čita glumica Bruna Bebić.

Roman donosi priču utemeljenu na stvarnim događajima, o uspješnom liječniku iz doba DDR-a koji nakon pada staroga režima doživljava osobni i profesionalni pad. A kao što istina o životu u DDR-u ima tisuću lica, ima ih i Friedrich Voss, a i svaki čovjek. Krojeći roman od komadića priča i isječaka sjećanja raznih pripovjedača, Hammerthaler prepušta čitatelju da sam donese zaključak kako o glavnome liku tako i o događajima u njegovu životu.

Osim predstavljanja romana, moderatorica Patricija Vodopija popričat će s gostom: o razlikama u pisanju romana, drama i libreta; o kompleksnosti ljudskog karaktera i tome koliko ljudi čuči u svakom od nas; o Istočnoj i Zapadnoj Njemačkoj nekad i danas; o socijalizmu, kapitalizmu i savršenom društvenom uređenju; o njemačkoj književnoj i kazališnoj sceni; o suvremenom nasuprot tradicionalnom; o Splitu i Berlinu; o Balkanu u očima Nijemaca i drugim temama.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –