Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 23.04.2010.

Tribina : Filozofija hodanja: Hodači u literaturi i praksi
Održava se
26.04.2010.

Tribina pod nazivom "Filozofija hodanja: Hodači u literaturi i praksi" održat će se u ponedjeljak 26. travnja 2010., s početkom u 18 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

 Gosti Tribine, komparatist Dean Duda i književnik Edo Popović, raspravljat će o hodanju i hodačima danas i kroz povijest. Razgovarat će se o poznatim književnicima, filozofima i misliocima općenito (Homer, Augustin, Thoreau, Rousseau, Balzac, Vraz...) koji su nešto napisali o potrebi hodanja, kao i o izmještenosti hodača s glavnih puteva u prošlosti na margine (nogostupe).

Na tribini će biti riječi i o pokretljivosti hodača (hodaju li ljudi u suvremenom društvu manje negoli prije?), o kretanju hodočasnika i putopisaca, ali i o osobnim razlozima hodanja i prednostima / ljepotama istoga, o Velebitu i povratku prirodi i tišini, o šetnjama gradom i parkovima...

Sudjeluju:

- Edo Popović, književnik, autor knjige "Priručnik za hodače" (Naklada Ljevak, 2009.)
- dr. sc. Dean Duda, profesor na Odsjeku za komparativnu književnost FF-a u Zagrebu, autor knjige: "Priča i putovanje. Hrvatski romantičarski putopis kao pripovjedni žanr" (MH, 1998.) 

Tribinu uređuje i vodi Kristijan Vujičić.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –