Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 07.12.2009.

Tribina : Led Zeppelin, najutjecajnija grupa u povijesti rocka
Održava se
08.12.2009.

Knjiga Micka Walla "Kada su divovi hodali Zemljom" povod je tribini "Led Zeppelin, najutjecajnija grupa u povijesti rocka" koja će se održati u utorak 8. prosinca 2009. s početkom u 19:30 sati u Knjižari Ljevak u Zagrebu (Trg bana Jelačića 17).

Na Tribini će se govoriti o počecima grupe, radu na pjesmama i albumima, razularenom ponašanju na turnejama, utjecaju na rock-glazbu i bendove i mjestu Led Zeppelina u glazbenoj povijesti.

Sudjeluju:
Aleksandar Dragaš, glazbeni kritičar
Hrvoje Horvat, glazbeni kritičar

Voditelj Tribine:
Kristijan Vujičić

Knjiga Micka Walla "Kada su divovi hodali Zemljom", koja je upravo objavljena u izdanju Naklade Ljevak,  prva je potpuna biografija najlegendarnijeg rock-benda na svijetu – Led Zeppelina. Bili su 'posljednji veliki bend šezdesetih i prvi veliki bend sedamdesetih', uzdignuli su se iz pepela Yardbirdsa i postali jedna od najpopularnijih rock-grupa u povijesti.

Mick Wall, ugledni rock-novinar i nekadašnji Pageov i Plantov suradnik, otvoreno govori o usponu i padu Led Zeppelina, njihovim pjesmama i mjestu u glazbenoj povijesti. Autor pripovijeda priču o grupi koja je postavila pravila za razulareno ponašanje na turnejama – i naposljetku je za to platila cijenu u tragedijama, ovisnosti o drogama i smrti.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –