Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 11.05.2010.

Tribina Razotkrivanje predstavlja 'Meki trbuh jednoroga'
Održava se
11.05.2010.

Na tribini Razotkrivanje, koja će se u utorak 11. svibnja 2010. u 18 sati održati u Kinu Europa u Zagrebu, Srećko Horvat razgovarat će s istaknutom autoricom i feministicom Ðurđom Knežević o njezinu novom romanu "Meki trbuh jednoroga" i o temama seksualnosti, feminizma, licemjerja, šutnje te tajni kojih se dotiče u romanu.

Roman "Meki trbuh jednoroga", objavljen u izdanju Frakture, secira ljudsku seksualnost, maštu, društvene odnose, predrasude, ali ponajviše od svega snagu ljubavi i mržnje. 

Ðurđa Knežević rođena je u Jastrebarskom 1952. U Zagrebu je završila gimnaziju te studij povijesti i arheologije. Bavi se žurnalizmom i sustavno objavljuje tekstove za novine, eseje, komentare, feminističke i političke tekstove, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu. Piše kolumnu za news portal Zamirzine.

Objavila je dva romana: "O mojoj mami, Rusima, vatrogascima i ostalima", 2003., Zagreb, Ženska infoteka - biblioteka Meduza, i "Gutanje vjetra", 2005., Beograd, Beopolis, te dječju knjigu/slikovnicu2 Mara i tata", 2006., Zagreb, Pučko otvoreno učilište "Korak po korak". Od 2008. djeluje kao slobodna publicistkinja. Ta sloboda omogućila joj je da se iz Zagreba preseli u Nerežišća na Braču.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –